Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Δυο νέες αποθήκες κατασκευάζει η Lidl. Aντιδράσεις από εργαζομένους

Η Lidl ετοιμάζει επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ μέσα στο 2014, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία δύο νέων αποθηκών: Μία στα Καλύβια Αττικής, έκτασης 50.000 τμ., και μία στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, η οποία με έκταση 60.000 τμ. θα γίνει η μεγαλύτερη αποθήκη της Lidl σε όλη την Ευρώπη.
Οι νέες επενδύσεις θα επηρεάσουν και την οργανωτική δομή της εταιρείας, καθώς η νέα εγκατάσταση στην Αττική θα αναλάβει τον εφοδιασμό των καταστημάτων του νομού και των νησιών του Αιγαίου, ενώ η εγκατάσταση στη Θήβα (που εφοδιάζει μέχρι σήμερα Αττική και Αιγαίο) θα μετατραπεί σε κεντρική αποθήκη διανομής των προϊόντων εβδομαδιαίας προσφοράς της αλυσίδας, όπως μετέδωσε το emea.gr.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, όσοι εργαζόμενοι μετακινηθούν στις εγκαταστάσεις της Αττικής θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με λεωφορείο της εταιρείας, ενώ για όσους μετακομίσουν στην Αττική θα τους καταβληθεί ένας επιπλέον μισθός ως πριμ και τα έξοδα μετακόμισης. Όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την εταιρεία θα τους καταβληθεί διπλή αποζημίωση.
Πάντως, οι εργαζόμενοι της Lidl στη Θήβα ήδη σε γενική τους συνέλευση από τις αρχές Νοεμβρίου είχαν εναντιωθεί στο επενδυτικό σχέδιο της Lidl Ελλάς, κάνοντας λόγο για απώλειες 100 θέσεων εργασίας που θα επιφέρει. Οι εργαζόμενοι δεν μένουν ικανοποιημένοι από τις παροχές της εταιρείας για όσους μετακινηθούν στην Αττική (τα χαρακτηρίζουν ειρωνικά ως "προνόμια" και "μετανάστευση"), ενώ ζητούν από την εταιρεία να μην κλείσει τις αποθήκες της Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας