Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τα ΕΛΤΑ προχωρούν στη διακίνηση ακριβών φαρμάκων, στα 15 εκατ. τα έσοδα

Η ενίσχυση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και νέες υπηρεσίες, όπως η διακίνηση και παράδοση ακριβών φαρμάκων, συγκαταλέγονται στις άμεσες ενέργειες των ΕΛΤΑ, σε μια προσπάθεια περιορισμού των «απωλειών», από τη συρρίκνωση του ταχυδρομείου.
Στις νέες υπηρεσίες περιλαμβάνονται prepaid κάρτες, αλλά και δυνατότητα αγοράς, συσκευασίας και αποστολής προϊόντων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αντικαταβολή. Με τον τρόπο αυτόν, τα ΕΛΤΑ επιχειρούν να διεκδικήσουν ένα σημαντικό μέρος από τον κλάδο της διακίνησης δεμάτων.
Πρόκειται για μία αγορά που συνεχίζει να κινείται ανοδικά και να αυξάνει τα μεγέθη και στην Ελλάδα, κατά το πρότυπο του εξωτερικού, ως συνέπεια της πολύ μεγάλης αύξησης των πωλήσεων από απόσταση.
Στα πλαίσια αυτά, πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί συνεργασία με μεγάλη εταιρεία πρατηρίων υγρών καυσίμων, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΚΟ, στην οποία θα δημιουργηθούν σημεία παράδοσης και παραλαβής δεμάτων. 
Επίσης, παρά τις αντιδράσεις από το χώρο των φαρμακοποιών, το σχέδιο της διοίκησης των ΕΛΤΑ, το οποίο προβλέπει την εκτέλεση συνταγών και την παράδοσή τους, στο χώρο του πελάτη, ακριβών φαρμάκων από ταχυδρομικούς, φτάνει στο στάδιο της τελικής υλοποίησης.  
Η υπηρεσία αφορά φάρμακα 200.000 - 250.000 ασθενών που χαρακτηρίζονται «μακροχρόνιοι», τα οποία διακινούνται από 30 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, σε όλη την Ελλάδα. Από την υπηρεσία αυτή, τα ΕΛΤΑ προσβλέπουν σε έσοδα της τάξης των 15 εκατ. ευρώ ετησίως.    
Ο ταχυδρόμος θα λαμβάνει τη συνταγή, θα φροντίζει για την εκτέλεσή της και στην συνέχεια, θα παραδίδει τα φάρμακα, στο σημείο που επιθυμεί ο πελάτης. Το κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι θα είναι 6 ευρώ και αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση στην περιοχή της Αττικής, από την οποία και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου μέτρου. Μάλιστα, τα ΕΛΤΑ έχουν διεξάγει και σχετική έρευνα, από την οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι εν λόγω ασθενείς θεωρούν την υπηρεσία «άκρως ικανοποιητική, σε κόστους, αλλά και σε αποτελεσματικότητα».
Φώτης Φωτεινός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας