Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Επίσπευση της ενεργοποίησης των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου ζητά το υπουργείο Μεταφορών

Με εγκύκλιο που αποστέλλει στους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  καλεί να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια ελέγχων των φορτηγών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το υπουργείο ζητά την άμεση συγκρότηση Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου, την άσκηση καθημερινών ελέγχων στα ελληνικά και αλλοδαπά φορτηγά, τη συμμόρφωση των ΜΚΕ στις αποφάσεις του υπουργείου αλλά και την αποστολή, ανά δίμηνο, στατιστικών στοιχείων από τα ΜΚΕ για τις παραβάσεις.
Αναλυτικά όσα καλεί το υπουργείο να γίνουν:
1. Επίσπευση των διαδικασιών για την άµεση συγκρότηση ΜΚΕ όπου δεν έχουν ακόµη συσταθεί µε κοινοποίηση της σχετικής απόφασης στην υπηρεσία µας
2. Άσκηση καθηµερινού και αποτελεσµατικού ελέγχου της νοµιµότητας τόσο των ελληνικών όσο και των αλλοδαπών φορτηγών αυτοκινήτων, που κυκλοφορούν στη χώρα µας καθόλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ηµέρες της εβδοµάδος (εργάσιµες και µη)
3. Πιστή συµµόρφωση, ορθή τήρηση και ερµηνεία από τα ΜΚΕ των διατάξεων του ν. 3446/2006 και των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου
4. Αποστολή, ανά δίµηνο, στατιστικών στοιχείων για τον αριθµό και τις κατηγορίες των κυρώσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 4 του ν. 3446/2006, και καταγράφονται από τα ΜΚΕ κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο της κατά τόπο αρµοδιότητάς τους. Η αποστολή των στοιχείων αυτών θα πραγµατοποιείται κάθε πρώτη εργάσιµη ηµέρα µετά την παρέλευση διµήνου (πχ για το δίµηνο Μαρτίου – Απριλίου θα υποβάλλονται την 1η Μαΐου κλπ).
Τέλος, να σημειωθεί ότι και οι άλλες αρχές ελέγχου όπως οι Λιμενικές, Αστυνομικές, Τελωνειακές και ΣΔΟΕ, καλούνται να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους σύμφωνα πάντα με τις αρμοδιότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας