Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Προωθούνται τα οδικά έργα στην Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Σπάρτης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του οδικού έργου βελτίωσης της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης στο Τμήμα Τρίπολη (από Α/Κ Σπάρτης) μέχρι την αρχή της παράκαμψης Μανθυρέας (Καμάρι) Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικού μήκους 7,7 km περίπου. 
Με την παρούσα Απόφαση ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση ενός σημαντικού οδικού τμήματος της εθνικής οδού Τρίπολης, συμβάλλοντας στη βελτίωση των οδικών μετακινήσεων διανομαρχιακού χαρακτήρα.
Το έργο θα συμβάλλει στην αρτιότερη σύνδεση της υπόλοιπης Πελοποννήσου με την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, αποτελώντας σημαντικό οδικό άξονα πρόσβασης σε αυτήν. Επίσης, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις εμπορικές μετακινήσεις, αφού ο κύριος εμπορευματικός όγκος που διέρχεται από την Τρίπολη προς άλλους προορισμούς διακινείται στον άξονα Αθήνα – Κόρινθος – νοτιοδυτική Πελοπόννησος καθώς και των τουριστικών μετακινήσεων προς άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας