Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Νομική Ημερίδα για τις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις στα διεθνή τροχαία

Ημερίδα με νομικό χαρακτήρα συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης με στόχο να αναλυθούν οι νομικοί τρόποι επίλυσης ζητημάτων των τροχαίων ατυχημάτων που γίνονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, στην ημερίδα έδωσαν το «παρών» 140 μέλη μεταξύ των οποίων στελέχη και νομικοί ασφαλιστικών εταιρειών. Ο Λέκτορας της Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Α. Τσαβδαρίδης άνοιξε με την ομιλία του το κύριο μέρος της εκδήλωσης αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις για το συντονισμό των κανόνων διεθνούς δικαιοδοσίας, αναγνώρισης και εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων εντός της Ε.Ε.
Επιπλέον, αναλύθηκαν βασικά θέματα για την προστασία των θυμάτων διεθνών τροχαίων, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι νέες ευρωπαϊκές ρυθμίσεις.
Ο πρόεδρος του ΓΔΑ, Γ. Τζανής καθώς και η γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κ. Μ. Αντωνάκη, αναφέρθηκαν κυρίως στη δικαιοσύνη για τα θύματα των τροχαίων.
Η κ. Αντωνάκη τόνισε μάλιστα την κοινωνική σημασία που φέρει ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων αφού αποτελεί βάσει στοιχείων, το 35% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστων, καταβάλλοντας αποζημιώσεις της τάξεως των 758 εκατ. ευρώ.
Είναι λογικό ότι σε ένα περιβάλλον κινητικότητας, όπως το σύγχρονο, οι μετακινήσεις πολιτών μεταξύ κρατών της Ε.Ε αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο χρήζει απαραίτητη η θεσμοθέτηση ενός πλήρους νομικού και αντιληπτού πλαισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας