Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Bridgestone Corporation: Λανσάροντας το ελαστικό χωρίς..αέρα!

Όσο απίστευτο και εάν ακούγεται το ελαστικό, που αποκάλυψε η Bridgestone στη 43η Έκθεση Αυτοκινήτου 2013 στο Τόκιο, δεν έχει αέρα (Air Free Concept).
“Η επαναστατική νέα σχεδίαση διαθέτει βελτιωμένο δείκτη φορτίου, περιβαλλοντικό σχεδιασμό και επιδόσεις οδήγησης. Οι τελευταίες βελτιώσεις στο ελαστικό "χωρίς αέρα" φέρνει την Bridgestone ένα βήμα πιο κοντά, στην εμπορική διαθεσιμότητα του νέου επαναστατικού προϊόντος”, γράφει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Ειδικά χαρακτηριστικά του ελαστικού
α) Μοναδική γεωμετρική κατασκευή ακτινωτού σκελετού που εκτείνεται κάτω από το πέλμα και υποστηρίζει το βάρος του οχήματος
β)Η ανησυχία για τρυπήματα εξαλείφεται
γ) η δομή των ακτινών είναι κατασκευασμένη από θερμοπλαστική ρητίνη (τα ελαστικά απαιτούν λιγότερη συντήρηση)
δ) η γόμα στο πέλμα του ελαστικού, αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά
Επιπλέον, η εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης επιτρέπει περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνονται υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Αυξημένη Ευελιξία μέσω Βελτιωμένων Δεικτών Φορτίου και Οδικής Απόδοσης

Η Bridgestone βελτιώνει επιπρόσθετα την ακτινωτή κατασκευή του σκελετού με ειδική ρητίνη υψηλών προδιαγραφών στην λειτουργικότητα, την απόδοση και την αντοχή. Η εξισορρόπηση των δυνάμεων πίεσης και των παραμορφώσεων του σκελετού γίνεται μέσω προσομοιώσεων με την βοήθεια της μεθόδου (FEM). Με αυτόν τον τρόπο, το ελαστικό δεύτερης γενιάς "Χωρίς Αέρα" έχει αυξημένη λειτουργικότητα μέσω της βελτίωσης του δείκτη φορτίου και της απόδοσης στην οδήγηση σε σχέση με τα ελαστικά πρώτης γενιάς. Η μεταφορά με υψηλές ταχύτητας (μέχρι 60 χλμ/ώρα) σε υπέρ-ελαφρά οχήματα έχει καταστεί επίσης δυνατή.

Επιδίωξη Χαμηλής Αντίστασης Κύλισης για μείωση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης σε CO2

Περίπου το 90% της απώλειας ενέργειας από την αντίσταση κύλισης προέρχεται από επανειλημμένες αλλαγές στο σχήμα των ελαστικών καθώς κυλούν. Στα ελαστικά δεύτερης γενιάς χωρίς αέρα, η Bridgestone έχει καταφέρει να κάνει μια σημαντική μείωση στην απώλεια ενέργειας με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών υλικών και την απλούστευση της δομής των ελαστικών. Τα ελαστικά "Air Free Concept tyre" έχουν επιτύχει το ίδιο επίπεδο χαμηλής αντίστασης κύλισης όπως τα συμβατικά «με αέρα» ελαστικά μας, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, ώστε να καταστεί δυνατή η συμβολή στη μείωση των εκπομπών CO2.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-of-the-world/item/1201-bridgestone-corporation-leastiko-xoris-aera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας