Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

CarPlay: iOS στο αυτοκίνητο

Τη δυνατότητα στον χρήστη να συνδέει την iOS συσκευή του στο αυτοκίνητό του παρέχει το CarPlay που ανακοίνωσε η Apple: πρόκειται για ένα σύστημα infotainment για αυτοκίνητο, το οποίο στην ουσία αποτελεί την νέα «έκδοση» του συστήματος «iOS in the Car» της εταιρείας.
Το CarPlay, το οποίο προορίζεται να παρουσιαστεί στο Geneva Motor Show, από τις 6 ως τις 16 Μαρτίου, θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλήσεις, να διαβάζουν μηνύματα, να ακούν μουσική ή να χρησιμοποιούν υπηρεσίες χαρτών, χρησιμοποιώντας φωνητικό έλεγχο μέσω του Siri, αφή, ή κουμπιά στο αυτοκίνητο. Θα υποστηρίζονται επίσης εφαρμογές «τρίτων». Στη λίστα των εφαρμογών που υποστηρίζονται περιλαμβάνονται τα Podcasts, Beat Music, iHeartRadio, Spotify και Stitcher.
«Το CarPlay παίρνει τα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε με το iPhone σας ενώ οδηγείτε και τα μεταφέρει στην οθόνη του αυτοκινήτου σας. Μπορείτε να λάβετε οδηγίες, να κάνετε κλήσεις, να στείλετε και να λάβετε μηνύματα, και να ακούσετε μουσική, όλα με τρόπο που σας επιτρέπει να μείνετε προσηλωμένος στον δρόμο. Απλά συνδέστε το iPhone σας και ξεκινήστε» αναφέρει η Apple στην ιστοσελίδα του Car Play.
Σύμφωνα με την Apple, μέσα στο 2014 το CarPlay θα είναι διαθέσιμο σε αυτοκίνητα της Ferrari, της Honda, της Hyundai, της Jaguar, της Mercedes Benz και της Volvo. Παράλληλα, στο μέλλον αναμένεται να ακολουθήσουν μοντέλα από το BMW Group, τη Chevrolet, την Ford, την KIA, τη Land Rover, τη Mitsubishi Motors, τη Nissan, την Opel, την PSA Peugeot Citroen, τη Subaru, τη Suzuki και την Toyota. Eιδικότερα, η Mercedes Benz, η Ferrari και η Volvo αναμένεται να παρουσιάσουν τα «συμβατά» με CarPlay οχήματά τους στο Geneva Motor Show.  
Ο τομέας των συστημάτων εφαρμογών για αυτοκίνητα είναι σχετικά νέος, ωστόσο αναμένεται να αποτελέσει χώρο έντονου ανταγωνισμού στο προσεχές μέλλον, ενώ το CarPlay θεωρείται ότι θα έχει δύο σημαντικούς ανταγωνιστές: ο ένας είναι το SYNC που αναπτύσσει η Ford (η οποία ωστόσο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των κατασκευαστών που συνεργάζονται με την Apple στο πλαίσιο του CarPlay). Δεύτερος θα μπορούσε να είναι το σύστημα που αναπτύσσει η Google με το Project Mode, το οποίο εικάζεται ότι θα «συνδέει» κινητά με Android στα συστήματα του αυτοκινήτου.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/773087

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας