Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Στις 25/4 η παρουσίαση του συστήματος eCall στο υπουργείο Μεταφορών

Tο eCall , το πιλοτικό σύστημα αυτόματης αποστολής πληροφοριακού μηνύματος προς τις «Υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης» σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, το οποίο περιλαμβάνει και την ακριβή θέση του συμβάντος, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2014, στο κτήριο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).
-H παρουσίαση του eCall  θα γίνει από 13.30 -14.00.
-Η εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), απτό παράδειγμα των οποίων είναι και το eCall, ήταν καταλυτική κατά την τελευταία δεκαετία για τη βελτίωση των μεταφορών ως προς τα θέματα ασφάλειας και αποδοτικότητας.
-Το Διεθνές Συνέδριο έχει θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, eCall και Οδική Ασφάλεια» και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον οργανισμό ERTICO-ITS Europe, ο οποίος είναι ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού έργου HeERO. Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμμετοχής του Υπουργείου στο έργο HeERO, που αφορά την πιλοτική εφαρμογή του eCall στην Ευρώπη.
-Οι εργασίες του Συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, στην εφαρμογή τους στην Οδική Ασφάλεια και ειδικότερα στο eCall. Μια σειρά υψηλού επιπέδου ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων και φορέων λήψης αποφάσεων αρμόδιων για χάραξη δημόσιων πολιτικών, αλλά και ερευνητών, θα συζητήσουν –εκτός από θέματα υλοποίησης του eCall– στρατηγικές και πολιτικές σχετιζόμενες με τη χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, καθώς και την εφαρμογή τους στην Οδική Ασφάλεια.
-Ενημερωτικό video http://www.sendspace.com/file/oig1r6.

Πηγή: metaforepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας