Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Διανοίχθηκε η σήραγγα Πλαταμώνα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου για την παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com  πριν από μερικές ημέρες διανοίχθηκε πλήρως η σήραγγα Πλαταμώνα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Η διπλή σήραγγα με μήκος 3χλμ είναι σε φάση ολοκλήρωσης διάνοιξης και στο ρεύμα προς Αθήνα μέχρι τον Ιούνιο.  Στη σήραγγα αυτή αντιμετωπίστηκαν πολύ δύσκολες υπόγειες συνθήκες με την συνεχή παρουσία νερού και σαθρού εδάφους που ανάγκασε την κοινοπραξία κατασκευής σε διάνοιξη με πολύ χαμηλούς ρυθμούς για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το έργο στις παρακάμψεις Τεμπών και Πλαταμώνα είναι τα πλέον προχωρημένα από όλα τα έργα στους 4 αυτοκινητόδρομους που ξεκίνησαν και πάλι τα έργα εδώ και μερικούς μήνες. Οι πρώτες δύο σήραγγες (Τ1 και Τ2) με μήκος 2 και 6χλμ αντίστοιχα έχουν διανοιχθεί πλήρως και απομένει η οδοστρωσία και τα Η/Μ.

Σε σχέση με τα ανοιχτά τμήματα και εδώ τα έργα προχωρούν με πολύ μεγάλους ρυθμούς και η εικόνα των εργοταξίων είναι πως πάμε για την οριστική ολοκλήρωση των έργων που ξεκίνησαν το 2008 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2015, δηλαδή σε περίπου 16 μήνες.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας