Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σημαντικό deal στην Κύπρο. Συμφωνία της Eurofreight με την Al Futtaim Logistics

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία κατέληξε η εταιρεία Eurofreight Logistics, με τον αραβικό όμιλο Al Futtaim Logistics που έχει ως βάση τα Αραβικά Εμιράτα, ύστερα μάλιστα από τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com.
Η συμφωνία των δύο εταιρειών υπαγορεύει την εισαγωγή εμπορευμάτων του πολυεθνικού κολοσσού από ευρωπαϊκές χώρες στην Κύπρο, την επανατοποθέτησή τους σε συσκευασίες με αραβικές σημάνσεις, οδηγίες και πληροφορίες και της αποστολής τους στον αραβικό κόσμο.
Το έργο μάλιστα διεκπεραιώνεται κάτω από ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες διαδικασιών, αφού για παράδειγμα θεωρείται αδιανόητο να βρεθεί η παραμικρή ατέλεια στις συσκευασίες των προϊόντων.
«Η συμφωνία η οποία υπογράφηκε στα γραφεία της Eurofreight στη Λάρνακα, αναδεικνύει την σημασία που αποδίδουν οι μεγάλοι πολυεθνικοί οίκοι  στη στρατηγική συνεργασία τους, δια μέσου της Eurofreight Logistics.
Αποδεικνύεται παράλληλα πως η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό, περιφερειακό διαμετακομιστικό κέντρο. Η Eurofreight Logistics θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε προϊόντα τα οποία θα έρχονται από ευρωπαϊκές χώρες και μετά την επεξεργασία τους θα αποστέλλονται στο εξωτερικό.
Η συμφωνία αποτελεί  τεράστια επιτυχία τόσο για την Eurofreight, ως επίσης και για το τόπο μας, γιατί θα μπορέσουν να εργοδοτηθούν άνω των 100 ατόμων, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, όπου η χώρα μας δοκιμάζετε από την μάστιγα της ανεργίας και η οικονομία μας προσπαθεί να κερδίσει και πάλι την αξιοπιστία της, από της ξένες αγορές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.    
Τα συμβόλαια υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της Al Futtaim Logistics UAE,  Raman Kumar και ο εκτελεστικός σύμβουλος της εταιρείας Εurofreight Logistics, Γιώργος  Παπαχριστοδούλου.
Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε στην παρουσία του κυρίου Vargheese Anthony, γενικού διευθυντή μεταφορών της εταιρείας Al Futtaim Logistics UAE και ολόκληρου του ΔΣ της Εurofreight Logistics.
Ποια είναι η αραβική εταιρεία
Η Al Futtaim πρωτοπορεί στην Μέση Ανατολή στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες. Έχοντας ως στρατηγική βάση το Dubai για την Μέση Ανατολή και με τις τεράστιες και υπερσύγχρονες υποδομές της, έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό παγκόσμιο δίκτυο στις μεταφορές.
Μέρος του ιδιόκτητου ομίλου επιχειρήσεων, η κολοσσός εταιρεία Al-Futtaim, δραστηριοποιείται σε οκτώ τμήματα, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ηλεκτρονικών, της μηχανολογίας και της τεχνολογίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των γενικών υπηρεσιών,  των ακινήτων και το λιανικό εμπόριο, διατηρώντας έτσι ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, δίνοντας ευρωστία, ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις επιχειρήσεις της, διατηρώντας της έτσι ανταγωνιστική και πρωτοπόρα.
Ο ρόλος της Eurofreight
Η Εurofreight Logistics με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε κομβικό σημείο της Κύπρου αναπτύσσεται στον τομέα καλύπτοντας ολοκληρωμένο φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, μεταξύ των οποίων η διαχείριση αεροπορικών και θαλάσσιων φορτίων, ο εκτελωνισμός, η αποθήκευση ξηρών και κατεψυγμένων προϊόντων όπως και η διανομή, οι μεταφορές εκθέσεων, οι διεθνείς ταχυμεταφορές, ασφαλίσεις εμπορευμάτων, η διεύθυνση έργων (projects) και logistics. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας