Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Οι αγορές και όχι οι τράπεζες οι νέες πηγές χρηματοδότησης της ναυτιλίας

Οι παραδοσιακές πηγές τραπεζικής χρηματοδότησης , σε συνδυασμό με ίδια κεφάλαια έχουν περιοριστεί σημαντικά με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών να γίνεται μέσω των αγορών».

Αυτό επισημαίνει στη μηνιαία της ανάλυση για τη ναυλαγορά η εταιρεία ΕΥ. Ως χαρακτηριστικές περιπτώσεις αναφέρει τις εταιρείες Scorpio, Seaspan, Costamare και Dynagas, οι οποίες προχώρησαν με επιτυχία τη χρηματοδότησή τους από τις αγορές, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ακόμη διαθέσιμο κεφάλαιο για επενδύσεις.




«Η πρόσβαση στις αγορές διαμορφώνει το μελλοντικό τοπίο, ενώ παράλληλα ενισχύει την τάση συμμαχιών και συγχωνεύσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εταιρεία Seaspan, η οποία προβλέπεται να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσα στα επόμενα χρόνια μετά την εξαγορά των Claus-Peter Offen, Blue Star Group και Peter Dohle», σημειώνουν οι αναλυτές της ΕΥ.

Οσον αφορά τη ναυλαγορά επισημαίνουν ότι «οι ναύλοι για τη μεταφορά φορτίου από την Ασία στην Ευρώπη κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων δηλώνουν απρόθυμοι να μειώσουν τη μεταφορική τους δύναμη. Κανένας από τους μεταφορείς δεν προτίθεται να αποσυρθεί, καθώς προβλέπεται αυξημένη δραστηριότητα, με αφορμή την επερχόμενη εβδομάδα διακοπών στην Κίνα», αναφέρουν.

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/9135-oi-agores-kai-oxi-oi-trapezes-oi-nees-piges-xrimatodotisis-tis-naftilias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας