Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Άβολα ένιωσε η Cosco με την συνάντηση του Mr. APM στο Mέγαρο Μαξίμου

Άβολα ένιωσαν στελέχη της κινεζικής Cosco, όπως σημειώνουν ναυτιλιακοί αναλυτές, από την συνάντηση του αντιπροέδρου της APM Terminals, Φρανσουά - Ξαβιέ Ντελενκλός στο Μέγαρο Μαξίμου.
Λίγο πριν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στον ΟΛΠ και ΟΛΘ, ο Πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς συναντήθηκε με το υψηλόβαθμο στέλεχος της APM (θυγατρική της Maersk), προφανώς, για να εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση των διαγωνισμών. 
Άραγε, τι τους είπε; Αφήστε τον Πειραιά και στρέψτε το ενδιαφέρον σας στη Θεσσαλονίκη ή «κονταροχτυπηθείτε» με την Cosco στον Πειραιά, ώστε να ανέβει το τίμημα; Υπενθυμίζεται ότι Maersk και Cosco είναι «αντίπαλοι» στους ναυτιλιακούς liners.
Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να δώσει ΟΛΠ και ΟΛΘ σε διαφορετικούς χρήστες. Ωστόσο, στον Πειραιά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο με τον φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ – Cosco για την επέκταση των Κινέζων στον προβλήτα ΙΙΙ.
Εάν δοθεί το πράσινο φως και στην περίπτωση που η Maersk πλειοδοτήσει για τον ΟΛΠ, τότε θα περιοριστεί στον προβλήτα Ι (ανήκει στον ΟΛΠ), λαμβάνοντας παράλληλα τα ετήσια μισθώματα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ (συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης και στο δυτικό τομέα) της Cosco.
Δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά ούτε και αφύσικο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας