Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στο χαμηλότερο σημείο τα ναύλα Ασίας - Ευρώπης στα εμπορευματοκιβώτια

Μειωμένες κατά 10,2% εμφανίστηκαν οι τιμές των ναύλων για τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων, από λιμάνια της Ασίας, προς τη Βόρεια Ευρώπη, το πρώτο μισό του Οκτωβρίου, φτάνοντας στα 738 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 6,1 μέτρων (TEU), σύμφωνα με πληροφορίες από τη Shanghai Containerized Freight Index, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Εξέλιξη».
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι, οι μέσες τιμές για το 2014, στις διαδρομές Ασία-Ευρώπη είναι 1.225 δολάρια ανά TEU, έναντι 1.090 δολαρίων το περασμένο έτος. Ο δείκτης των τεσσάρων κύριων οδών, από την Ασία, μειώθηκε κατά 2,6% στα 911,03 δολάρια ανά TEU. Οι τιμές για τα λιμάνια της Μεσογείου μειώθηκαν 8,2%, ενώ οι τιμές για τις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ μειώθηκαν ι% και 2% αντίστοιχα.



Το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων spot θεωρείται ευρέως ως ζημιογόνο. Να σημειωθεί ότι η ΑΡ Moller-Maersk, που αποτελείτο «βραχίονα» στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων της Maersk Line, με σχεδόν 6οο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ήταν μία από τις λίγες εταιρίες στον κλάδο, που σημείωσε κέρδη πέρυσι, εν αντιθέσει με τις άλλες εταιρίες που «πιέστηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας