Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Απαντήσεις για τη φωτιά στο Norman Atlantic ζητούν ναυτεργατικά σωματεία

Απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται, γύρω από τη φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο πλοίο Norman Atlantic ζητούν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με κοινή ανακοίνωση.
Ειδικότερα, τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), τονίζουν ότι θα πρέπει να ελεγχθεί αυστηρά η τήρηση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Διερωτώνται, επίσης, ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της πυρκαγιάς, αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης, αν υπήρχε η αναγκαία στεγανότητα του πλοίου και γιατί δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά από την αρχή.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ζητούν, ακόμη, απαντήσεις για το ποιο είναι το ιστορικό του πλοίου, για το αν είναι μετασκευασμένο οχηματαγωγό, αν δικαιολογείται η παρουσία, τόσο μεγάλου αριθμού επιβατών και οχημάτων και αν ήταν επαρκή και λειτούργησαν τα μέσα διάσωσης.
Τέλος, ζητούν να υπάρξει ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίστηκαν οι παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια του ελέγχου στις 19 Δεκεμβρίου 2014 από τις Λιμενικές Αρχές στην Πάτρα και που έχουν αναρτηθεί στο σύστημα "EQUASIS" (www.equasis.org), παρατηρήσεις που, όπως υποστηρίζουν, «είναι πολύ σοβαρές για την αξιοπλοΐα του Norman Atlantic».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας