Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τα logistics «ψήφισαν». Tα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της Up Greek Logistics

Tην Πέμπτη 15 Iανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΙLME (Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος) και της πρωτοβουλίας Up Greek Logistics, στα Public Café Συντάγματος, με το επίκαιρο θέμα: «Ψηφίζουμε Logistics».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν στελέχη και επαγγελματίες των Logistics, εταιρείες του χώρου, αλλά και σημαντικός αριθμός νέων και φοιτητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις, αποκομίζοντας έτσι σοβαρή πληροφόρηση και τεχνογνωσία γύρω από τα τεκταινόμενα της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
α) οι κ.κ. Διαμαντόπουλος Ιωάννης(CEO) και Παπανικολάου Κων/νος (Executive Director) από την ΑΡΧΙΚΟΝ Τεχνική Εταιρεία, οι οποίοι παρουσίασαν το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Διανομής 80.000τ.μ  που κατασκεύασαν για την πολυεθνική Delhaize στην Σερβία, με κέντρο βάρους τις καινοτομίες που εφαρμόστηκαν έτσι που το συγκεκριμένο έργο να θέτει τα πλέον υψηλά standards στο supply chain.
β) ο κ.Μπίσαλας Λάμπρος(Διευθυντής Πωλήσεων) της Sunlight System S.A παρουσίασε τις  ολοκληρωμένες καινοτόμες λύσεις σε συσσωρευτές που συνδυάζουν ποιότητα - σύγχρονη τεχνολογία και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος διαχείρισης και ενέργειας, με τους οποίους η εταιρεία του εξόπλισε το Κέντρο Διανομής των 80.000τ.μ  της πολυεθνικής Delhaize στην Σερβία.
γ) ο κ.Χατζής Ιωάννης (Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου) της Clever Services AE ο οποίος παρουσίασε μία νέα καινοτόμα λύση για τα  City Logistics, η οποία αφορά στην δημιουργία σημείων παραλαβής ή/και παράδοσης δεμάτων για την εξυπηρέτηση e-commerce.
δ) ο Πρόεδρος του ILME κ.Σπύρος Ολύμπιος παρουσίασε το «The ABC’s of Greece’s competitive advantages in the global supply chain»και αναφέρθηκε για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στην εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών  προτύπων στον δημόσιο τομέα IPSAS,  τα οποία σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση και το υψηλού επιπέδου ανθρωπινό δυναμικό προκαλούν εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το global supply chain και ενισχύουν την ανάπτυξη και την προσφορά θέσεων εργασίας.
ε) ο κ.Γιάννης Μπαλακάκης (Πρόεδρος) του Geo Routes Cultural Institute αναφερόμενος στον τουρισμό που αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, παρουσίασε μία νέα καινοτόμα πλατφόρμα logistics η οποία μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης στον θεματικό τουρισμό.
στ) η Γενική Γραμματέας του ILME, κα. Λίνα Πάλλη παρουσίασε τις δράσεις για το 2015, τις επερχόμενες εκδηλώσεις του ILME & Up Greek Logistics στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την ανακοίνωση για τα δεύτερα Ελληνικά Βραβεία Αριστείας στα Logistics.
Αξίξει να σημειωθεί ότι, από το 2015 ο ILME,  αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη του ELA (European Logistics Association) για την Πιστοποίηση ECBL. Το πλήρες πρόγραμμα πιστοποίησης θα παρουσιασθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο “networking cocktail” στο οποίο δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και καλύτερης γνωριμίας των παρευρισκομένων, διαπιστώνοντας  πάντως όλοι ότι στην πιο διάσημη εκλογική πλατεία της Ελλάδας, θα ψηφίσουν αποκλειστικά και μόνο logistics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας