Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι αιτίες που οι μεταφορές «υποσκελίστηκαν» στις προγραμματικές δηλώσεις

Ποικίλες ερμηνείες και σχόλια προκάλεσε η απουσία του τομέα μεταφορών από τις προγραμματικές δηλώσεις, στη Βουλή, του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γιώργου Σταθάκη.
Ο κ. Σταθάκης έκανε ελάχιστες αναφορές στον τομέα των μεταφορών και υποδομών, οι οποίες εστιάστηκαν στην αναγκαιότητα κατάρτισης εθνικού κτηματολογίου και στην εξυγίανση της μεθόδου δημοπράτησης δημοσίων έργων.
Ο νέος υπερ-υπουργός φαίνεται ότι θα έκανε δηλώσεις και για τις μεταφορές, ωστόσο προτίμησε να ελαχιστοποιήσει την ομιλία του, προκειμένου να ολοκληρωθεί, εντός του χρονοδιαγράμματος, η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Μάλιστα, άλλοι υπουργοί, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Νικός Βούτσης, δεν μίλησαν καθόλου, καταθέτοντας την ομιλία τους στα πρακτικά της Βουλής.
Οι μεταφορές «υποσκελίστηκαν» στις προγραμματικές και από το γεγονός ότι δεν απηύθυνε ομιλία ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Όχι ότι δεν ήθελε ή δεν ήταν προετοιμασμένος, όπως υποστηρίζουν διάφοροι, αλλά ο κ. Σπίρτζης, όπως και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δεν έχει ορκιστεί ακόμα.
Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές νομοθετικές διαδικασίες, ο αναπληρωτής υπουργός καλείται να «ανοίξει την ατζέντα του».
Πάντως, κάποιες από τις εκκρεμότητες του υπουργείου, σχετίζονται (άμεσα και έμμεσα) με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας