Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μεγαλύτερους ελέγχους στη διάλυση εμπορικών πλοίων ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο

Μεγαλύτερους ελέγχους και εξακριβώσεις όσον αφορά στη λειτουργία των διαδικασιών που προβλέπονται για τη διάλυση των εμπορικών πλοίων ζητά το Ευρωκοινοβούλιο.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, καθώς όπως τονίζεται σε πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με τις ροές μεταναστών στο πλαίσιο των οποίων οι ιδιοκτήτες των σκαφών χρησιμοποιούν σκάφη μήκους 60-100 μέτρων, με τα σκάφη που περιέρχονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους έχουν τερματίσει τον κύκλο ζωής τους και έχουν επομένως τεθεί εκτός λειτουργίας, θεωρητικά τουλάχιστον.
Επίσης, τονίζεται ότι η παρούσα κατάσταση ευνοεί αποκλειστικά τους λαθρεμπόρους (οι οποίοι αποκομίζουν κέρδη εκατομμυρίων), αυξάνει τις δυσκολίες και το κόστος διαχείρισης της μετανάστευσης στην επικράτεια της ΕΕ.
Πέραν αυτού, το Ευρωκοινοβούλιο έλαβε υπόψη του τη συμφόρηση που επικρατεί στους εμπορικούς λιμένες συνεπεία της υποχρεωτικής υποδοχής των προαναφερθέντων παροπλισμένων σκαφών, καθώς και το κόστος διάλυσης των εμπορικών πλοίων, το οποίο επωμίζεται η χώρα που τα φιλοξενεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας