Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σταθάκης: Θα τηρηθεί η συμφωνία με την COSCO

Ένα βήμα πίσω κάνει η ελληνική κυβέρνηση στις εξαγγελίες της για το λιμάνι του Πειραιά. Οι εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα, ότι θα ανοίξει «συζήτηση για τη συμφωνία με την Cosco», προκάλεσαν ανησυχία και αντίδραση από το Πεκίνο. Μιλώντας στο euronews, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, καθησύχασε την κινεζική πλευρά:

«Θα συνεχίσουμε με ότι έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρη η δήλωση. Έχουμε πολύ στενές επαφές με την Κίνα και τα όλα θα ξεκαθαρίσουν και θα προχωρήσουν θετικά με μία σειρά πρωτοβουλιών που έχουν ξεκινήσει.»

Το Δεκέμβριο, η κυβέρνηση «πέρασε», εσπευσμένα, από τη βουλή, τροπολογία με την οποία επικυρώθηκε ο «φιλικός διακανονισμός» για επέκταση της Cosco στο δεύτερο και τρίτο προβλήτα. Στα πλαίσια της συμφωνίας, η κινεζική εταιρεία θα επενδύσει 230 εκατομμύρια ευρώ στο λιμάνι.

Αυτή η συμφωνία φαίνεται ότι δεν αλλάζει. Αυτό που ακυρώνεται, είναι η διαδικασία για την πώληση 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς είναι από τις λίγες ιστορίες επιτυχίας που έχει να επιδείξει το ελληνικό κράτος στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Από το 2008, όταν ξεκίνησε η πρώτη φάση της ιδιωτικοποίησης, η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Πειραιά έχει αυξηθεί κατά 130%.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/limania-aerodromia/limania/item/28579-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-cosco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας