Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Plan B και C έχει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αν.υπουργό Μεταφορών

«Γίνεται ένα μπρα-ντε-φερ κινήσεων και μάλιστα άκομψων από γερμανικής πλευράς, το συνηθίζει, άλλωστε, ιστορικά. Θεωρώ ότι εν τέλει θα πρυτανεύσει η λογική και θα πάμε σε ορθολογικές και δίκαιες λύσεις που διασφαλίζουν την ομαλή πορεία της Ευρώπης.
Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε μία κακή οικονομική συγκυρία, αλλά δεν έχει πάψει να είναι αυτόνομο κράτος. Δεν έχουμε κατοχή... Έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο ελληνικός λαός εκφράστηκε πολύ πρόσφατα, πιστεύω ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει ευρύτερης στήριξης, αυτή τη στιγμή, διότι αυτή είναι μία εθνική προσπάθεια και ελπίζω ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα το ακούσουν αυτό, καθώς η ΕΕ είναι δομημένη πάνω στους λαούς της... Και να υπήρχε plan b, δεν υπήρχε περίπτωση κανένα μέρος να το έβαζε στο τραπέζι. 
Όταν πας σε μία διαπραγμάτευση έχεις και plan b και plan c και πολλά άλλα πλάνα, αλλά ποτέ δεν τα βάζεις στο τραπέζι. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας, πολύ δυσκολότερα βεβαίως, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας ή και με άλλες συνεργασίες...
Από τη στιγμή που πετύχουμε και έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, θεωρώ ότι δεν είναι λογικό οι δανειστές, προς όφελος των οποίων έγιναν αυτές οι θυσίες, να συνεχίσουν την ίδια πολιτική διότι αλλού αποσκοπούν και όχι στη διασφάλιση ενός υγιούς συστήματος και του εκσυγχρονισμού μιας χώρας, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της».
Τα ανωτέρω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας