Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

O Γιάννης Δραγασάκης υποσχέθηκε στους Κινέζους την πώληση του ΟΛΠ

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, στο πρακτορείο Xinhua και αναμετάδωσε το Reuters, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κίνα.
Η κινεζική Cosco είναι μεταξύ των 5 εταιρειών που έχουν το δικαίωμα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ. Ως αντίπαλοί της Cosco φαντάζουν περισσότερο η Maersk (APM Terminals), η Ports of America και η International Container Terminal. 
Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στην διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης».
Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα  με το πρακτορείο Xinhua.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε σε ένα τριετές πρόγραμμα, που θα περιέχει μια δέσμη συνεργασιών με την Κίνα.
Πάντως, άξιο αναφοράς είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, από τη Βουλή, είχε ταχθεί κατά της πώλησης του 67% των ΟΛΠ και ΟΛΘ, τονίζοντας ότι θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμένων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας