Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Διάκριση για την Ελλάδα στην έρευνα των Μεταφορών: Βράβευση Ιάσονα Αγγελόπουλου

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα πέτυχε ο ερευνητής και υποψήφιος διδάκτορας της οικονομικής των μεταφορών του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά Ιάσονας Αγγελόπουλος.
Συγκεκριμένα, απέσπασε το βραβείο για την καλύτερη εργασία νέου επιστήμονα στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων, που πραγματοποιήθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας στις 24-26 Αυγούστου.
Το βραβείο απονέμεται από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η εργασία του κ. Αγγελόπουλου κατατάχθηκε πρώτη στην κατηγορία των νέων επιστημόνων και δεύτερη σε σύνολο 149 κρινόμενων εργασιών.
Η εργασία του είχε θέμα την ανάλυση φάσματος των ναυλαγορών ξηρού φορτίου, στην οποία αναδείχθηκαν με την πρωτοποριακή μεθοδολογία ανάλυσης χρόνου-συχνότητας οι ναυτιλιακοί οικονομικοί κύκλοι από το 1741 έως σήμερα.
Εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον Αν. Καθηγητή Okan Duru από το Texas A&M University και τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Χλωμούδη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Ο κ. Αγγελόπουλος εργάζεται παράλληλα τα τελευταία τρία χρόνια στις Συγκοινωνίες Αθηνών ως οικονομολόγος μεταφορών, ενώ έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΗΛΠΑΠ και Associate Manager του Τομέα Μεταφορών της Planning A.E. από το 1997.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας