Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Ανάσα» για τους ναυτεργάτες της ΝΕΛ. Καταβολή 5,86 εκατ. από κατάπτωση εγγυητικών

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αποδίδεται το ποσό των 5,86 εκατ ευρώ σε ναυτικούς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε. και των εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο ή στην ίδια μητρική επιχείρηση ή σε άλλη ναυτική εταιρεία υπό κοινή διαχείριση.
Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, η οποία έχει τίτλο «Απόδοση εσόδων από κατάπτωση εγγυητικών επιστολών σε ναυτικούς», θα τεθεί σε ισχύ με τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας με τους ναυτικούς της ΝΕΛ, ο κ. Δρίτσας «επικαλέστηκε ασθένεια του αρμόδιου υπουργού κ. Χουλιαράκη για την καθυστέρηση στην υπογραφή της ΚΥΑ, ενώ υποσχέθηκε ότι αυτήν την φορά θα ακολουθήσει έλεγχος από τις αρμόδιες εφορίες και ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του 2015».
Οι ναυτικοί της ΝΕΛ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό, ζητώντας να τους καταβληθούν τα υπόλοιπα οφειλόμενα χρήματα από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών της ΝΕΛ που έχει κηρυχθεί έκπτωτη και βρίσκεται πλέον στην κατοχή του ελληνικού δημόσιου.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/13394-anasa-gia-tous-naftergates-tis-nel-katavoli-5-86-ekat-apo-kataptosi-eggyitikon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας