Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΥΛΕ: Το δ.σ. του ΟΛΠ ουδέποτε αποφάνθηκε για τη σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο

Το δ.σ. του ΟΛΠ αποφάνθηκε ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, όπως καταγγέλλει η ΟΜΥΛΕ.
Η ομοσπονδία εργαζομένων στα λιμάνια επισημαίνει ότι ουδέποτε υπήρξε διάλογος μεταξύ του δ.σ. ΟΛΠ και του ελληνικού δημοσίου για την σύμβαση παραχώρησης του οργανισμού.   
«Με αφορμή περίεργη φάρσα, περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο του ΟΛΠ και έρευνας από την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το ΔΣ/ΟΛΠ, ενώ όλα τα μέλη ήταν παρόντα ή είχαν καταθέσει νόμιμες εξουσιοδοτήσεις.
Το δ.σ. του ΟΛΠ συνεδρίασε και αφού εξέτασε το θέμα αποφάνθηκε ομόφωνα, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της Σύμβασης Παραχώρησης», υπογραμμίζει η ΟΜΥΛΕ, συμπληρώνοντας ότι:
«είναι πλέον φανερό ότι η κατάθεση προσφορών για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών βρίσκεται στον αέρα, αφού στηρίζεται σε αυθαίρετα και αναληθή στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης συναλλαγή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco».
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης της λιμενικής ζώνης του Πειραιά μεταξύ ΟΛΠ (σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τις οικονομικές προσφορές) και ελληνικού δημοσίου αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, καθώς διαχωρίζει τις δημόσιες από τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας