Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία διαρκείας από τα φορτηγά – μέλη των ΟΦΑΕ, ΟΦΑΒΕ και Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου

Απεργία διαρκεία αποφάσισαν τρεις ομοσπονδίες φορτηγών (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος - Ο.Φ.Α.Β.Ε, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος -Ο.Φ.Α.Ε.).
Η εξαγγελία για απεργία διαρκείας έρχεται μετά τη σημερινή απάντηση του υφ. Μεταφορών Π. Σγουρίδη, σε ορισμένα από τα αιτήματα των ομοσπονδιών, η οποία κρίθηκε μη ικανοποιητική.   
Όπως αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωση, «από σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2016, οι κάτωθι Ομοσπονδίες ιδιοκτητών ΦΔΧ:
-Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Β.Ε),
-Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου,
-Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε.),
προκηρύσσουν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας. Tα ακριβή σημεία κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θα καθορίζονται τοπικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία κάθε νομού της χώρας.

Τα αιτήματα της απεργίας έχουν να κάνουν με την ύπαρξη του κλάδου μας και είναι τα εξής:
-Άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικών διαβουλεύσεων και διαλόγου με τους φορείς των ασφαλισμένων.
-Η εφαρμογή του άρθ. 21 του Ν.4321/2015 (φορολόγηση τριγωνικών συναλλαγών),
-Η δημιουργία Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς,
-Η κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, και η σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και η σημαντική μείωση των αδειών ΕΔΥΜ.
Ως πότε θα μένουμε απλοί παρατηρητές στα σχέδια επαγγελματικής εξόντωσης που κάνει η Κυβέρνηση για εμάς χωρίς εμάς;  Φτάνει πια! Τέρμα πια στον εμπαιγμό! Ξεκινάει ο Αγώνας μας! Ένας Αγώνας Δίκαιος και αναγκαίος για την ύπαρξη του Έλληνα μεταφορέα μέχρι να δοθούν οι οριστικές λύσεις στα αιτήματά μας! Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Όλοι μαζί μπορούμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας