Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Στο 9,6% η ανάπτυξη της Cosco, στον Πειραιά, το πρώτο τρίμηνο. +3,2% ο Μάρτιος

Κατά 9,6% αυξήθηκε, στο α’ τρίμηνο, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, τις οποίες διαχειρίζεται ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), θυγατρική της Cosco Pacific Ltd.
Συνολικά, από τις δύο προβλήτες διακινήθηκαν 806.900 εμπορευματοκιβώτια, έναντι 736.400 το α΄ τρίμηνο του 2015. Τον Μάρτιο, διακινήθηκαν 275.100 εμπορευματοκιβώτια, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 3,2%, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2015.
Συνολικά, στα terminals που διαχειρίζεται η Cosco, το α΄τρίμηνο σημειώθηκε άνοδος εμπορευματοκιβωτίων κατά 2,9%.
Στελέχη της εταιρείας επισημαίνουν ότι η άνοδος του Πειραιά οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές ναυτιλιακές εταιρείες επιλέγουν το λιμάνι, ως διαμετακομιστικό κόμβο για τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων τους σε χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.
Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην Ειδομένη, εξαιτίας του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής, τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι την αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν βρεθεί εναλλακτικές διαδρομές από Βουλγαρία και Ρουμανία, κάτι όμως που έχει σημαντικό κόστος για τον ΣΕΠ, κατά περίπου 6.000 ευρώ ανά συρμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας