Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ikea, Nestle, DHL και Schenker ζητούν αυστηροποίηση νόμων για τους ρύπους φορτηγών

Μια συμμαχία εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Ikea, Nestle και του αεροδρομίου του Χίθροου, έκανε έκκληση για νέους νόμους στην ΕΕ, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων των φορτηγών, στα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις από τη «Συμφωνία του Παρισιού».
«Τα βαριά επαγγελματικά οχήματα αντιστοιχούν σελιγότερο από το 5% της κίνησης στους δρόμους της Ευρώπης, ωστόσο εκπέμπουν το ένα τέταρτο των συνολικών ρύπων, περισσότερο από τα αεροπλάνα. Η αποδοτικότητά τους στα καύσιμα μετά βίας έχει αλλάξει εδώ και δύο δεκαετίες», επισημαίνει ο Guardian.
Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΕΕ, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, την οποία εξέτασε η βρετανική εφημερίδα, η λεγόμενη «clean corporate alliance» τονίζει ότι τα τεστ και η παρακολούθηση των εκπομπών ρύπων δεν αρκούν για να δώσουν ώθηση στην αγορά, με στόχο τη μεταφορά φορτίων με χαμηλότερους ρύπους.

«Το να πιάσουμε τους κλιματικούς στόχους της Ευρώπης για το 2030, αλλά και τους πιο δύσκολους στόχους που συμφωνήθηκαν στο Παρίσι, θα απαιτήσει τεράστιες προσπάθειες στον τομέα μεταφορών και φορτίων», τονίζεται στην επιστολή.
«Επομένως κάνουμε έκκληση να προτείνετε πρότυπα για μετά το 2020, που θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κατανάλωση καυσίμου νέων φορτηγών και τρέιλερς», προσθέτει.
Το γράμμα, το οποίο υπογράφουν επίσης οι DHL, Philips, Kingfisher και DBSchenker, ενθαρρύνει την ΕΕ «να κάνει πρόταση για εισαγωγή προτύπων (εξοικονόμησης καυσίμου) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας