Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ο όμιλος Grimaldi ευελπιστεί σε πώληση μετοχών της Πειραιώς στη HSW. Το μετοχολόγιο του κλάδου

Οι μετοχικές συνθέσεις των εταιρειών ΑΝΕΚ και ATTICA δεν έχουν μεταβληθεί, ενώ στη ΜΙΝΟΑΝ ο όμιλος Grimaldi αύξησε το ποσοστό του κατά 5%, όπως αναφέρει, στην ετήσια μελέτη για την ελληνική ακτοπλοΐα, η XRTC Business Consultants Ltd. Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην Hellenic Seaways, η μάχη για τον έλεγχο της οποίας συνεχίζεται.
Το Φεβρουάριο του 2016, οι Μινωικές Γραμμές αποφάσισαν την αύξηση της συμμετοχής τους στην Hellenic Seaways, αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά 13%, εξαγοράζοντας τις συμμετοχές μικρομετόχων, φτάνοντας να ελέγχουν σήμερα το 46% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Η αρχική τιμή αγορά μετοχών από τον όμιλο Grimaldi ήταν στα επίπεδα των 1,5 ευρώ, ενώ υποβλήθηκε αργότερα δημόσια πρόταση στα 2,5 ευρώ, αν και όπως πιστεύεται υπήρξαν και συναλλαγές για μεγαλύτερα θεσμικά πακέτα, σε υψηλότερες τιμές.
Από την άλλη, η τράπεζα Πειραιώς, μέσω κατάσχεσης των μετοχών της Sea Star Capital, έφτασε να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 39,5%. Οι υπόλοιπες μετοχές βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά στα χέρια μικρών ή μεσαίων μετόχων.
Ο όμιλος Grimaldi, ο οποίος θέλει να αποκτήσει το υπόλοιπο ποσοστό στην Hellenic Seaways, ευελπιστεί ότι η τράπεζα Πειραιώς θα διενεργήσει διαγωνισμό για την πώληση μέρους ή ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία.  

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/15254-o-omilos-grimaldi-evelpistei-se-polisi-metoxon-tis-peiraios-sti-hsw-to-metoxologio-tou-kladou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας