Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο

Τα πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο διχάζουν. Ενταση δημιουργήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την τοποθέτηση των δυο πλευρικών διοδίων, που εντάσσονται στην σύμβαση παραχώρησης μεταξύ της Νέας Οδού και του ελληνικού δημοσίου.
Κάτοικοι των περιοχών παρευρέθησαν στη συνεδρίαση και εξαπέλυσαν δριμύ «κατηγορώ» κατά της Ρένας Δούρου, αλλά και κατά του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, που ήταν παρών στη συνεδρίαση.
Οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν την κ. Δούρου ότι ξεπούλησε τους αγώνες τους και ότι ταυτίζεται με την κυβέρνηση, ενώ προεκλογικά έδινε το «παρών» στις συγκεντρώσεις, μιλώντας για «ελεύθερους πολιορκημένους».
Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για χαμηλότερο τιμολόγιο για τους μόνιμους κατοίκους, ενώ ανέφερε την πιθανότητα ρύθμισης, για όσους χρωστούν πρόστιμα για μη καταβολή διοδίων.
Σύμφωνα με τη Νέα Οδό, τα πλευρικά διόδια στον Αγ. Στέφανο θα κοστίζουν 0,8 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 2,9 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά και στην Βαρυμπόμπη 0,5 ευρώ και 1,8 ευρώ αντίστοιχα.
Η μη λειτουργία των διοδίων συνεπάγεται διαφυγόντα έσοδα αρκετών εκατ. ευρώ για την κοινοπραξία, τα οποία της αποδίδονται με τη μορφή αποζημιώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αντιδρούν έντονα, ζητώντας από το υπουργείο Περιβάλλοντος να μην υπογράψει την περιβαλλοντική μελέτη για την τοποθέτηση των διοδίων.

Πηγή:  https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας