Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Το προφίλ των νέων ιδιοκτητών του ΟΛΘ: Deutsche Invest, Terminal Link και Belterra

Νέα εποχή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, νέοι ιδιοκτήτες. Η κοινοπραξία της γερμανικής Deutsche Invest Equity Partners, της γαλλικής Terminal Link SAS (θυγατρικής της CMA CGM) και της Belterra Investments Ltd, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη πλειοδότησαν στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, υποβάλλοντας βελτιωτική δεσμευτική προσφορά, ύψους 231, 9 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ.
Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
Επιδίωξη των νέων ιδιοκτητών αποτελεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής και η ενίσχυση μεριδίων από λιμάνια χωρών, όπως η Τουρκία.
Το προφίλ των νέων ιδιοκτητών
-Η DIEP (Deutsche Invest Equity Partners) αποτελεί θυγατρική της TransConnect Unternehmensberatungs- und Beteiligungs AG (TCAG).
Η TCAG είναι ένα γερμανικό Fund που εδρεύει στο Μόναχο και συμμετέχει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς της νέας οικονομίας, μέσω συμμετοχής, υπό την μορφή private equity και venture capital. Η TCAG, μέσω της DIEP, έχει υπό την διαχείρισή της περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των €400 εκατ. (2016).
-Η Terminal Link SAS ανήκει στην CMA CGM (51%, μέσω της CMA Terminals Holdings) και στην China Merchants Holdings International (49%). Η Terminal Link διαχειρίζεται 14 τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στην Άπω Ανατολή, στην Βόρεια Ευρώπη, στην Μεσόγειο, την Δυτική Αφρική και την Βόρειο Αμερική, μέσω των οποίων διακίνησε άνω των 14 εκατ. TEUs το 2014.
Η CMA CGM, μέσω της Terminal Link και της CMA Terminals, διακίνησε περισσότερα από 11,5 εκατ. TEUs, ενώ η χωρητικότητα των σταθμών της αγγίζει τα 23,7 εκατ. TEUs.
Σημειώνεται ότι η CMA CGM είναι μια εκ των κορυφαίων εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως (15,6 εκατ. TEUs το 2016), με έσοδα που υπερβαίνουν τα $16 δισ σε ενοποιημένη βάση και εμπορικό στόλο 449 πλοίων (3η στον κόσμο με δυναμικότητα 2.153.651 TEUs και 10,4% μερίδιο αγοράς).
-Η Beltera Ltd. είναι εταιρεία – επενδυτικό όχημα, συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης, μέσω διαφόρων επενδυτικών σχημάτων, έχει τοποθετήσει σημαντικά κεφάλαια σε διάφορες εταιρείες και ακίνητα, όπως το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, η ΣΕΚΑΠ, η Σουρωτή, το ακίνητο Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ.α.

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/naftilia/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%bb-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bd%ce%ad%cf%89%ce%bd-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%bb%ce%b8-deuts/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας