Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκινούν το 2024 οι κατασκευαστικές εργασίες για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν σε χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση στελέχη της Goldair (η Goldair Cargo είναι ανάδοχος του έργου μαζί με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ).

Όπως ανέφεραν, το 2023, η εταιρεία “Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο” κατέθεσε τον φάκελο αδειοδότησης του Κέντρου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ οι τελικές μελέτες του έργου βρίσκονται σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης.

Συνεπώς, όπως υπογραμμίζουν στελέχη της Goldair, εντός του 2024 θα εκκινήσει το κατασκευαστικό έργο της μεγαλύτερης επένδυσης στον χώρο των logistics στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο εν γένει στην Αττική, μετά το Ελληνικό.

Με την ολοκλήρωσή του, το Κέντρο φιλοδοξεί να καταστήσει τη χώρα το επίκεντρο των συνδυασμένων μεταφορών και αποθήκευσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τα χαρακτηριστικά του ΘΕΚ θα προσδώσουν νέα δυναμική στον τομέα των logistics στην Αττική, ενώ το κέντρο θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα διεθνούς και ευρωπαϊκού πελατολογίου, με αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθιστώντας την χώρα πόλο έλξης σύνθετων δραστηριοτήτων στον τομέα των διαμεταφορών και της ελαφράς μεταποίησης.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Goldair, το ΘΕΚ περιλαμβάνει πολύ μεγάλες αποθήκες, μοναδικές σε μέγεθος και σε δυνατότητες για τα ελληνικά δεδομένα: σιδηροδρομική γραμμή εντός του κέντρου, container terminal, εγκαταστάσεις ΑΠΕ και πληθώρα άλλων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και κτηρίων που το καθιστούν μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

 

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/logistics/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%bf-2024-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας