Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ολλανδία: Απολύουν Ολλανδούς οδηγούς για να προσλάβουν Βούγλαρους

Τη δουλειά τους χάνουν καθημερινά Ολλανδοί μεταφορείς αφού ντόπιες και πολυεθνικές εταιρείες προτιμούν ξένους οδηγούς με σαφώς λιγότερο κόστος.

Συγκεκριμένα, αρκετές εταιρείες στην Ολλανδία επιλέγουν πλέον να λειτουργούν με Βούλγαρους οδηγούς αφού, όπως λένε, δεν είναι σε θέση να λειτουργούν κερδοφόρα έχοντας στο τιμόνι Ολλανδούς εργαζομένους.
Το ήμισυ σχεδόν του ολλανδικού μεταφορικού κλάδου φοβάται για τα κέρδη και κοιτούν με οποιοδήποτε τρόπο να μειώσουν τα κόστη. Ο ανταγωνισμός που προέρχεται από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος αφού τα έξοδα είναι λιγότερα (εργατικά χέρια, φορολογία κτλπ.)
Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έχει το δικό της δρόμο. Με τη φορολογία στα ύψη, τις καθημερινές επιβαρύνσεις (διόδια, καύσιμα κτλπ) και την αύξηση των παράνομων μεταφορών στην χώρα, οι εταιρείες, ιδίως οι μικρομεσαίες πασχίζουν για να τα βγάλουν πέρα.
Το κράτος ουσιαστικά δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, μην ξεχνάμε τη ρύθμιση για το ABS, με αποτέλεσμα ντόπιες εταιρείες να παίρνουν το καπελάκι τους και να βρίσκουν την «υγεία» τους σε άλλη χώρα.

Πηγή: http://youtruck.gr/index.php/news-of-the-world/item/1117-ollandia-apolioun-ollandous-odigous-gia-na-proslaboun-boulgarous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας