Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί. Περιμένουν αλλαγές στο ν/σ

Δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς περιμένουν αλλαγές σε βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμουυ «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων» του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο συνυπογράφουν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, "πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 26/03/2014 έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α, με μοναδικό θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο των υπουργείων Ανάπτυξης και Μεταφορών.
Ομόφωνα το Δ.Σ.  αποφάσισε, αφού είχε προηγηθεί και η δέσμευση του κ. Κ. Χατζηδάκη ότι θα αποσυρθούν οι διατάξεις, που αποτελούσαν “αιτία πολέμου”.
Οι πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας περί πλήρους εξίσωσης του ΕΙΧ με το ΕΔΧ αποδείχτηκαν ανακριβείς, κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης σε  ραδιοφωνική του συνέντευξή. 
Επιμένουμε στον διακριτό ρόλο και την αποστολή του κάθε μέσου με όρους και προϋποθέσεις  και δεν πρόκειται να δεχθούμε την ασυδοσία και την ισοπέδωση των πάντων από τους λίγους που έχουν συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος είναι έτοιμος να δώσει οποιαδήποτε  μάχη χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά του”.
Οι βασικές διατάξεις, για τα ταξί, που περιέχονται στο σχέδιο νόμου είναι οι εξής:
-Περιορίζεται στις έξι, από τις δώδεκα ώρες, ο χρόνος της υπογραφής σύμβασης μίσθωσης ενοικιαζομένου αυτοκινήτου με οδηγό.
Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 4093 ο χρόνος της σύμβασης μίσθωσης είχε καθοριστεί στις δώδεκα ώρες. Πλέον μειώνεται στο μισό παρέχοντας ουσιαστικά δυνατότητα περισσότερου έργου στα ενοικιαζόμενα.
-Καταργείται η υποχρέωση οι οδηγοί των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό να έχουν οπωσδήποτε απολυτήριο Λυκείου και να γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.
-Επεκτείνεται η δυνατότητα των επιβατικών IX με οδηγό να παρέχουν υπηρεσίες «ταξί» σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις (ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) και όχι μόνο στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Mετά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί, μάλλον αποσύρεται. 
-Καταργεί τον περιορισμό στα κυβικά ως προς τις ενοικιάσεις Ι.Χ. με οδηγό, οι οποίες έως τώρα επιτρέπονταν για οχήματα 1.500 κυβικών και άνω.
-Επιτρέπεται στα τουριστικά γραφεία και στα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να νοικιάζουν Ι.Χ. με οδηγό σε ενδιαφερόμενους, προκειμένου να εκτελέσουν έργο των τουριστικών λεωφορείων, να μπορούν δηλαδή να μεταφέρουν μαθητές σε σχολεία και φροντιστήρια, στρατιώτες σε στρατόπεδα και λουόμενους σε παραλίες. Μεγάλο τμήμα αυτού του έργου -κυρίως του μαθητικού- έως σήμερα καλυπτόταν από τα ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας