Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Οδικός Άξονας Θίσβη-Κανάβαρι, πάμε για κορδέλα

Ο οδικός άξονας Θίσβη-Κανάβαρι είναι ένα ακόμα έργο με ιστορία. Είχε ξεκινήσει να υλοποιείται με χρηματοδότηση του Γ΄ΚΠΣ, από το οποίο παραδόθηκαν σε κυκλοφορία τα 18 χιλιόμετρα από τον Πρόδρομο έως τη διασταύρωση Νεοχωρίου (κόμβος Αλιάρτου – Ξηρονομής).

Με την ολοκλήρωσή του, διευκολύνει την πρόσβαση στις νότιες παραλίες της Βοιωτίας προς την πλευρά του Κορινθιακού (Αλυκή, Άγιος Νικόλαος, Σαράντι), βελτιώνει την προσπελασιμότητα μεταξύ πολλών οικισμών (Πρόδρομος, Θίσβη, (ομβραίνα, Ξηρονομή, Νεοχώρι – Άσκρη –Αλίαρτος, Θεσπιές, Θήβα), αίρει την απομόνωση και δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για την οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το έργο αποτελεί «έργο – γέφυρα» του ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 35.106.000 ευρώ και δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2011.  Το μήκος του έργου είναι 37χλμ.

Το έργο δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 και προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών Ελληνικών εταιρειών. Τελικά ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΜΕΤΚΑ με ποσοστό έκπτωσης 51,17% υπέγραψε σύμβαση τον Μάρτιο του 2012.  Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί σε 900 ημερολογιακές ημέρες (30 μήνες) από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο ωστόσο βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και αν δεν έχουμε παρατράγουδα θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του 2014 κάνοντας το έργο αυτό ένα από τα ελάχιστα της χώρας που δεν παρουσιάζει χρονικές αποκλίσεις αλλά βρίσκεται έστω οριακά μπροστά από αυτό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Πρόκειται για την την κατασκευή του δρόμου έργο με πλήρη τίτλο «Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας) – Β΄φάση. Το έργο περιλαμβάνει:
  • Την πλήρη κατασκευή 19 χιλιομέτρων από τη διασταύρωση του Νεοχωρίου (κόμβος Αλιάρτου - Ξηρονομής) έως το Κανάβαρι, μέσω νέας γέφυρας στο κανάλι του Μόρνου.
  • Την ολοκλήρωση με τελικές στρώσεις κυκλοφορίας των ήδη παραδοθέντων 18 χιλιομέτρων.
  • Το πλάτος του οδοστρώματος έχει προβλεφθεί να είναι 11,5 μέτρα.

*Το έργο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο με τα Μεγάλα Υπό Κατασκευή Έργα στην Ελλάδα και η κατασκευή του έργου προχωρά και είναι μπροστά  από το χρονοδιάγραμμα. Η χρονολογία συνολικής ολοκλήρωσης του είναι φέτος το Φθινόπωρο.

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/afieromata/item/24007-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%8414-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%AF%CF%83%CE%B2%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας