Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΦΕΡΝΕΙ …ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΟ JASPERS

Προϋποθέσεις αξιοποίησης των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του νέου νομοθετικού πλαισίου των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών  στο πλαίσιο του προγράμματος JASPERS υπάρχουν για τη χώρα μας, σύμφωνα με την Ε. Επιτροπή η οποία δια του αντιπροέδρου της Siim Kallas επιβεβαίωσε τα θετικά νέα.
Πριν την αξιοποίηση των κονδυλίων προηγείται όμως πραγματοποίηση ενημερωτικών επισκέψεων και επαφών εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής με αρμόδιους φορείς υλοποίησης και δυνητικούς δικαιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις χώρες της Συνοχής· η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των χωρών αυτών.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο οι εκ των προτέρων όροι για τις μεταφορές «απαιτούν τον καθορισμό ενός συνολικού σχεδίου μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς λεπτομερών, ώριμων και εφικτών έργων, τα οποία θα αξιολογηθούν με συντονισμένο τρόπο από τις υπηρεσίες της Επιτροπής».
Mάλιστα, όπως αναφέρεται  σε απάντηση του Επιτρόπου Μεταφορών σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε , η κατάρτιση ενός σχεδίου μεταφορών μπορεί να λάβει στήριξη από την τεχνική βοήθεια και, σε ειδικές περιπτώσεις, από το JASPERS. Θυμίζουμε ότι το JASPERS αποτελεί μέσο παροχής τεχνικής βοήθειας σε συγκεκριμένα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για την προετοιμασία μεγάλων έργων υψηλής ποιότητας, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Πηγή: http://www.logistics-management.gr/news/613

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας