Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΟΦΑΕ: Δυσαρέσκεια για αναστολή απεργίας διαρκείας

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση των αυτοκινητιστών εθνικών μεταφορών για αναστολή της απεργίας διαρκείας μία μόλις ημέρα μετά την προκήρυξή της από την ΟΦΑΕ, εξέφρασε η Ομοσπονδία.
Η αναστολή της απεργίας διαρκείας των αυτοκινητιστών μέχρι τις ευρωεκλογές, μία μόλις μέρα μετά την απόφαση της ΟΦΑΕ για απεργία διαρκείας, οφείλεται στην υπαναχώρηση άλλων φορέων αυτοκινητιστών, κυρίως εθνικών μεταφορών, γνωστοποιεί η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η απόφαση αυτή ακυρώνει τη δυνατότητα για άμεση, ενωτική και δυναμική απεργία των αυτοκινητιστών, υπηρετεί κυβερνητικές σκοπιμότητες, υποτάσσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε κομματικές και προεκλογικές προτεραιότητες, αναπαράγει και διαιωνίζει τα προβλήματα του κλάδου και τέλος γεννά σοβαρά ερωτήματα για την αυτονομία και τη συνέπεια ορισμένων συνδικαλιστών του χώρου που προκαλούν αυτές τις παλινωδίες.
Η ανακοίνωση της ΟΦΑΕ:
«Η Γενική Συνέλευση της Ο.Φ.Α.Ε. το Σάββατο 29/3/2014, ενεργώντας σύμφωνα και με τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη σε σειρά συσκέψεων αντιπροσώπων επαγγελματικών ενώσεων αυτοκινητιστών το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφάσισε, εφόσον και οι άλλες ενώσεις το αποφασίσουν, την κάθοδο του κλάδου σε απεργία διαρκείας με αιτήματα:
 Την καθημερινή λειτουργία των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου στους δρόμους για τον έλεγχο και την καταστολή του αθέμιτου ανταγωνισμού της παράνομης μεταφοράς, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων αυτοκινητιστών.ü
 Την άμεση προώθηση για διαβούλευση και επίλυση τα αιτήματα των αυτοκινητιστών (ασφαλιστικό, φορολογικό, υπερχρέωση, τιμές διοδίων, λοιπά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα).ü
 Την απόσυρση των εισπρακτικών και ενισχυτικών του αθέμιτου ανταγωνισμού και της παράνομης μεταφοράς τροποποιήσεων του ν. 3446/2006.ü
Η απόφαση αυτή ελήφθη, αφού η δέσμευση του Υπουργού Μεταφορών κ. Χρυσοχοϊδη για την επίλυση των παραπάνω, που απετέλεσε αιτία αναστολής των κινητοποιήσεών μας όλο τον Μάρτιο, δεν πραγματοποιήθηκε.
Εντελώς απρόσμενα, την επόμενη ημέρα 30/3/2014, σε σύσκεψη εκπροσώπων άλλων φορέων αυτοκινητιστών, κυρίως εθνικών μεταφορών (ΠΣΧΕΜ............) λήφθηκε η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις ευρωεκλογές (!!!) χωρίς κανένα άλλο σκεπτικό.
Η απόφαση αυτή ακυρώνει τη δυνατότητα για άμεση, ενωτική και δυναμική απεργία των αυτοκινητιστών,υπηρετεί κυβερνητικές σκοπιμότητες, υποτάσσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε κομματικές και προεκλογικές προτεραιότητες, αναπαράγει και διαιωνίζει τα προβλήματα του κλάδου και τέλος γεννά σοβαρά ερωτήματα για την αυτονομία και τη συνέπεια ορισμένων συνδικαλιστών του χώρου που προκαλούν αυτές τις παλινωδίες.
Η ΟΦΑΕ αποδεικνύεται μόνη υπεύθυνη δύναμη απέναντι στην εμφανή πλέον κρίση εκπροσώπησης και αξιοπιστίας που προβάλλει στον χώρο των αυτοκινητιστών, τους οποίους καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση και απομόνωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού για τη δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας