Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σε λειτουργική κερδοφορία επέστρεψε η Foodlink. Οι στόχοι του 2014

Η αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά και η επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας αποτελούν τα κυρίαρχα οικονομικά αποτελέσματα της Foodlink για το 2013.
Της Βάσως Βεγιάζη
Έτσι, η εταιρεία παρουσίασε, σε επίπεδο ομίλου, κύκλο εργασιών 34,4 εκατ., έναντι 32,3 εκατ. το 2012. Σε επίπεδο λειτουργικού αποτελέσματος (κέρδη – ζημιές προ φόρων), παρουσίασε οριακά κέρδη 0,07 εκατ., έναντι ζημιών 1,1 εκατ. το 2012.
Προσανατολισμός της διοίκησης της εταιρείας, κατά τη χρήση του 2013, ήταν η περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών, με την προσέλκυση και νέων πελατών/αποθετών, αλλά και η επιστροφή στα κέρδη, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και επανακαθορίζοντας την κοστολογική της βάση, σε νέα χαμηλότερα επίπεδα.
Όπως αναφέρει στην οικονομική έκθεση του 2013, ο πρόεδρος Βασίλειος Καρακουλάκης, “η τελευταία κλαδική μελέτη της ICAP (Οκτώβριος 2013) φέρνει την Foodlink στη δεύτερη θέση της κατάταξης των 3PL εταιρειών, βάσει μεριδίου αγοράς, θέση την οποία η εταιρεία κατέκτησε σε μία καθοδική, όχι μόνο για την αγορά, περίοδο, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας”.
Οι στόχοι του 2014
Η διοίκηση του ομίλου της Foodlink, με άξονα την ίδια στρατηγική και για το 2014, θα επιδιώξει την περεταίρω αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας, τόσο της εταιρείας, όσο και του Ομίλου.
Η αύξηση του κύκλου εργασιών θα επιδιωχθεί με:
- Ανάπτυξη της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας στα Contract Logistics
- Ανάπτυξη του International Forwarding, μέσω της θυγατρικής VELOSTRANS A.E.
- Δυναμική ανάπτυξη στις εθνικές μεταφορές, μέσω των θυγατρικών μεταφορικών εταιρειών TRANSPORT LINK και EXPRESS LINK.
- Γεωγραφική ανάπτυξη στην Κύπρο και στα Βαλκάνια.
- Ανάπτυξη στους άλλου τομείς της αγοράς των Logistics, με εξαγορές και συμμαχίες.
- Ανάπτυξη συμπληρωματικών υπηρεσιών.
Στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στόχος της διοίκησης εξακολουθεί να αποτελεί η διατήρηση της καλής συνεργασίας με τα πιστωτικά ιδρύματα που συνεργάζεται και των σχετικά χαμηλών επιτοκίων που έχουν συμφωνηθεί.
Παράλληλα, επιδίωξη αποτελεί η βελτίωση της ταμειακής θέσης και του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταμειακών της ροών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας