Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Παρουσία του υπουργού Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη έλεγχοι φορτηγών στην Πάτρα

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετέβη σήμερα (04/04/2014) στην Πάτρα , όπου επισκέφτηκε τις κοινές ομάδες ελέγχου φορτηγών, εθνικών και διεθνών οδικών μεταφορών, που υλοποιούν πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο.
Το τρίμηνης διάρκειας σχέδιο συντονίζεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έχει στόχο την πάταξη τόσο της παραβατικότητας στο μεταφορικό έργο, όσο και του αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Στους στόχους συγκαταλέγεται και η αύξηση των δημοσίων εσόδων από φορολογικές παραβάσεις και μη καταβολή των επιβαλλόμενων προστίμων κυρίως στα φορτηγά διεθνών μεταφορών Ε.Ε. και τρίτων χωρών.
Οι κοινές ομάδες ελέγχου συντονίζονται κατά περίπτωση από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Ειδικότερα στην Πάτρα, οι έλεγχοι ενισχύονται με την συμμετοχή στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης οικείας Περιφέρειας, την Τελωνειακή Αρχή, το ΣΔΟΕ, την Επιθεώρηση Εργασίας και σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες του τομέα εθνικών και διεθνών μεταφορών.
Τέλος, ο υπουργός συναντήθηκε με τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να συζητήσουν για τις προτεραιότητες του σχεδίου και την περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας