Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πλημμύρες σε Σερβία-Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οδηγίες ΟΦΑΕ προς μεταφορείς

Λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη Δημοκρατία της Σερβίας, τα τελωνεία και η διέλευση των συνόρων στα δυτικά της χώρας αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση της ΟΦΑΕ, «η κατάσταση στο Šabac Τελωνείο είναι η πιο δύσκολη και τα ακόλουθα τελωνεία σήμερα δεν λειτουργούν: Sremska Rača και Badovnica, ενώ το γραφείο Trbušnica είναι ανοιχτό μόνο για τη μεταφορά επιβατών.
Όλα τα φορτηγά οχήματα που κατευθύνονται προς τη Βοσνία από άλλα σημεία διέλευσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Mali Zvornik για τη διέλευση των συνόρων που είναι ανοικτό για την κυκλοφορία. Το μόνο πρόβλημα που οι μεταφορείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν είναι ότι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο δρόμος Šabac-Valjevo είναι κλειστός.
Δεδομένου ότι όλη αυτή η περιοχή είναι πλημμυρισμένη και επιρρεπής σε ξαφνικές κατολισθήσεις, συνιστούμε στους διαμεταφορείς να μην στέλνουν τα φορτηγά σε αυτό το τμήμα της χώρας και να τους συμβουλεύουν να αποφεύγουν το σύνολο της πληγείσας περιοχής.
Η κατάσταση στο Užice τελωνείο έχει βελτιωθεί ελαφρώς, έτσι ώστε η διέλευση απο το Kotroman στη Βοσνία μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ το Bajina Bašta τελωνείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από κενά οχήματα μεταφοράς φορτίων, διότι ούτε οι σέρβικες ούτε οι βοσνιακές συνοδευτικές υπηρεσίες είναι σε λειτουργία».
Οι μεταφορείς μπορούν να ελέγξουν τις παρακάτω ιστοσελίδες : http://www.putevi-srbije.rs/index.php?lang=enκαι http://www.carina.rs/en/Pages/default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας