Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Εγνατία Οδός: Έργα-Καθυστερήσεις σημειώσατε 2

Μεγάλες καθυστερήσεις έχουμε στα έργα, τα οποία έχει αναλάβει η «Εγνατία Οδός ΑΕ» σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντικά έργα σε κάθετους άξονες αλλά και την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Ήδη ταπερισσότερα χορνοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των έργων που είναι σε εξέλιξη έχουν πάρει παρατάσεις και αναμένονται και νέες. Κύριες αιτίες είναι οι καθυστερήσεις των δικαστικών αποφάσεων για τις απαλλοτριώσεις, τα οικονομικά προβλήματα των αναδόχων και η χρηματοδότηση των έργων.

Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας
Τα δύο έργα που είναι σε εξέλιξη είναι σε μεγαλες καθυστερήσεις και υπάρχει προβληματισμό για το αν καταφέρουν να ολοκληρωθουν μέσα στο 2015, επειδή σε αυτή την περίπτωση θα προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης.

Οι υπόλοιποι Κάθετοι άξονες
Ανάλογη είναι η εικόνα και για τους άλλους εναπομείναντες κάθετους άξονες της Εγνατίας, δηλαδή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και Καστοριά – Κρυσταλοπηγή, όπου ενδεχόμενη μη ολοκλήρωσή τους εντός του επόμενου έτους θα σημάνει προβλήματα στη χρηματοδότησή τους, με μόνη εξαίρεση τον άξονα Φλώρινα – Νίκη, όπου μάλλον θα τα καταφέρει και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Θεσσαλονίκη-Κασσάνδρεια και Θέρμη-Γαλάτιστα
Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης σε δύο σημαντικά οδικά έργα σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Χαλκιδική. Πρόκειται για το τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα και το τμήμα Μουδανιά – Ποτίδαια. Οι μεγάλες καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή υλοποίησή τους και την ολοκλήρωσή τους εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Δυτική περιφερειακή Θεσσαλονίκης
Για τους ανισόπεδους κόμβους στο δυτικό τμήμα της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, τα χρονοδιαγράμματα είναι εκτός πραγματικότητας και έρχεται μεγάλη παράταση για τα 2 έργα που έχει αναλάβει η Εγνατία.Πιθανόν στα τέλη του 2015 να ολοκληρωθεί το έργου του Ανισόπεδου Κόμβου 16 που φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας