Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Σε 4.000 απολύσεις και μείωση του capacity προχωρά η Maersk Line

Σε μείωση της χωρητικότητας στα πλοία και περικοπές θέσεων εργασίας προχωρά η A.P. Moeller-Maersk, στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί στη συνεχώς μειούμενη ζήτησης της αγοράς.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δείξει την… πόρτα της εξόδου σε συνολικά 4.000 εργαζόμενους, που απασχολούνται στη Maersk Line, στο πλαίσιο ενός προγράμματος «για να απλοποιηθεί η οργάνωση».
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης, αυτές οι πρωτοβουλίες θα επιτρέψουν στη Maersk Line να έχει αποτέλεσμα στην φιλοδοξία της για ανάπτυξη τουλάχιστον σε ευθυγράμμιση με την αγορά, ώστε να υπερασπιστεί την ηγετική της θέση στην αγορά».
Η Maersk Line, η οποία επιπλέον αναβάλλει επενδύσεις στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, επεσήμανε πως αυτά τα μέτρα θα μειώσουν τα κόστη της κατά 250 εκατ. δολ. το 2015.
Ο Stig Frederiksen, αναλυτής της Nordea, σχολιάζει ότι οι περικοπές κόστους θα επιτρέψουν στη Maersk να εστιάσει στο core business της, ενώ εκτιμά ότι αναμφίβολα η είδηση θα εκληφθεί πολύ θετικά από την αγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας