Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Άνοιξε η κάνουλα με 71,5εκ.ευρώ, το Πάσχα φτάνει Σπάρτη

Άνοιξε η κάνουλα των χρημάτων και για τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και διαθέτει το ypodomes.com δεσμεύθηκε το ποσό των 71.420.495,18 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί για την πληρωμή της αποζημίωσης του Παραχωρησιούχου για το διάστημα από 3.9.2012-2.9.2015 λόγω παράτασης της Περιόδου Τ1, όπως περιγράφεται στη συμφωνία αποζημιώσες παραχωρησιούχου.

Εδώ μιλάμε για την περίοδο που χωρίς την ευθύνη του παραχωρησιούχου αλλά του Δημοσίου οι προθεσμίες του έργου δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη μεγάλη παράταση και αντίστοιχη αυτή την παχυλή αποζημίωση. Το αίτημα για την αποζημίωση κατέθεση ο Μορέας στις 30 Δεκεμβρίου 2015, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Να σημειωθεί οως ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου είναι 193.849.724,17 ευρώ, ποσό που αναλογεί στη συμβολή του Κράτους.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ
Στο πεδίο των έργων τα νέα είναι καλά καθώς ξεκινά και τυπικά η κατασκευαστική περίοδος με τα έργα όμως ήδη να είναι σε εξέλιξη. Όπως όλα δείχνουν υπάρχει κυνήγι με το χρόνο για να παραδοθεί πριν το Πάσχα ο νέος οδικός κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη. Όπως ανέφερε πηγή από το Υπουργείο Υποδομών τα χρονοδιαγράμματα δεν έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα.

Οι εργασίες υποβοηθούνται και απο τον ήπιο χειμώνα και με αυτούς τους ρυθμούς ίσως μέχρι το τέλος Αυγούστου να δούμε να ολοκληρώνεται και η τελευταία εκκρεμότητα του έργου που είναι η Περιμετρική Καλαμάτας.

Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας