Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών Κλάδου Φορτηγών Αυτοκινητιστών ΔΧ

Στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας, την 14η Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλείου Τζιμοράγκα, Γενική Συνέλευση όλων των εκπροσώπων του κλάδου των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων, με συμμετοχή όλων των Προέδρων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων και των Προέδρων των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών του Κλάδου, εκτός των Προέδρων της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε.) κ. Απόστολου Κενανίδη και της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου κ. Αντώνιου Νούλα.
Η Γενική Συνέλευση αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησαν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες στην Θεσσαλονίκη, κατά την συνάντηση και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί, στις 23-1-2016, για δυναμικές αντιδράσεις του κλάδου και διεκδίκηση των αιτημάτων, όπως αυτά διατυπώθηκαν στο δελτίο τύπου που συντάχθηκε και συνυπέγραψαν όλοι οι συμμετέχοντες.
FORTIGAAPERGIA
Οι πρόεδροι των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών, συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης έναντι του κλάδου των ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών και με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των διεκδικήσεων, αλλά και της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά όλοι οι συνάδελφοι αυτοκινητιστές, ανταποκρίθηκαν, μέσω της Συνελεύσεως, στην υποχρέωση ενημέρωσης των εκπροσώπων όλων των πρωτοβάθμιων οργάνων για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις των επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Μέσα από τον διάλογο και την σύνθεση όλων των διαφορετικών απόψεων που εκφράστηκαν στην Συνέλευση, όπως αυτής της Ομοσπονδίας Βορείου Ελλάδος που πρότεινε κάθοδο σε άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις, δόθηκε η αναγκαία εντολή των εκπροσώπων του κλάδου προς τους Προέδρους των Ομοσπονδιών για τις απαιτούμενες ενέργειες, σχετικά με τις διεκδικήσεις του κλάδου:
για απόσυρση του σχεδίου ασφαλιστικού νόμου που εξοντώνει τους Έλληνες αυτοκινητιστές, βελτίωση του φορολογικού, αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από μεταφορείς προερχόμενους από γειτονικές χώρες χαμηλού φορολογικού κόστους, την επίλυση της «φορολογικής εμπλοκής» που προέκυψε για τις εταιρείες ΙΜΕ- ΕΠΕ και όλα τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν στο προηγηθέν δελτίο τύπου.
FORTHGAAPERGIA2
Η Συνέλευση κατέληξε στις εξής αποφάσεις:
1. Κάθοδο του κλάδου σε απεργία, με απόφαση των Προέδρων των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών, σε χρόνο που θα σχετίζεται με την δημοσιοποίηση του κειμένου του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και με διάρκεια που θα αποφασιστεί από το συντονιστικό όργανο των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών.
2. Ορισμός κεντρικού συντονιστικού οργάνου, στο οποίο θα ανατεθεί ο σχεδιασμός και η οργάνωση του απεργιακού αγώνα, αλλά και οι επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία για την διεκδίκηση της μέγιστης δυνατής ικανοποίησης των αιτημάτων του κλάδου όπως αυτά διατυπώθηκαν στο από 23-1-2016 δελτίο τύπου.
3. Αποπομπή από το σώμα των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών:
Α) της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και
Β) της Ομοσπονδίας Δυτικής Ελλάδος Κεντρικής Στερεάς και Πελοποννήσου που έμπρακτα διαχώρισαν την θέση τους από τις συντονισμένες ενέργειες όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου, αποδεικνύοντας με τον πλέον ηχηρό αλλά και ταυτόχρονα θλιβερό τρόπο την μηδαμινή απήχηση τους στην βάση του κλάδου.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
-Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) κ. Πέτρος Σκουλικίδης,
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Β.Ε) κ. Δημήτριος Παντελίδης,
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Τζιμοράγκας,
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μικρών Φορτηγών Αστικής Μεταφοράς Ελλάδος (Π.Ο.Ε.ΜΙ.Φ.Α) κ. Γεώργιος Παπούλιας,
-Πρόεδρος Δ.Χ. Φορτηγών Ν.531/70 κ. Παναγιώτης Κασαγιάννης,
-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Π.Ο.Σ.Ε.Ι.Ε.Φ.Α. Νομαρχιακά «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Χρήστος Ντάγκας,
-Πρόεδρος Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων Μακεδονίας – Θράκης «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» κ. Δημήτριος Ασλανίδης,
-Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών ΣΕΜΕΠΠΕ κ. Άγγελος Φαλάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας