Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ενεργοποιείται ο νόμος για τα logistics, σύμφωνα με τον πρόεδρο της EEL

Στην ενεργοποίηση του νόμου για τα logistics, έπειτα από τη σύσταση του Συμβουλίου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής Αλυσίδας του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της EEL, Nίκος Ροδόπουλος, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για σύσταση υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας.  
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα δρομολογείται κι η εφαρμογή του νόμου 4302/2014 που στηρίχθηκε πάνω στο Master Plan μας (αρχικό και επικαιροποιημένο).
Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε να υποστηρίζουμε την άποψή μας ότι η ΕΑ&L, το 11% του ΑΕΠ, απαιτείται να έχει το δικό της υφυπουργείο.
Το πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τη σπουδαιότητα αυτής της ριζοσπαστικής πρότασης», υπογράμμισε ο κ. Ροδόπουλος, στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Παράλληλα, ανακοίνωσε το 20ο Πανελλήνιο Logistics, με τίτλο «Manage the Change», το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 & 15 Οκτωβρίου, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «η EEL είναι ένας επιστημονικός οργανισμός βρισκόμενος, πάνω και έξω από κάθε λογής, αντιπαρατάξεις.
Πιστεύουμε στα τρία Σ, Συνεννόηση, Συνεργασία και Σύνεση. Ο κλάδος των μεταφορών αποτελεί σημαντική συνισταμένη των Logistics.
Υπάρχουν πολλές ενώσεις, ομοσπονδίες και συντεχνίες, που με διαφορετική οπτική αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, χωρίς μέχρι σήμερα να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ελάχιστη βάση κοινών συμφωνηθέντων.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους φορείς των μεταφορών σε μια ομάδα εργασίας με σκοπό τη δημιουργία της Χάρτας των Μεταφορών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας