Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα κινούνται ανοδικά στον ΟΛΠ, στα ίδια επίπεδα το car terminal

Υποχώρησαν, το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα συνολικά έσοδα του ΟΛΠ, κυρίως εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων τη περίοδο Μαΐου - Ιουνίου.  
Έτσι, τα συνολικά έσοδα του α΄ εξαμήνου ανήλθαν σε 46,2 εκατ., όπου σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 (48,7 εκατ.), παρουσίασαν μείωση 2,5 εκατ. ή 5,1%.
H μεταβολή αυτή, εφόσον ληφθεί υπόψη και η απεργία των υπαλλήλων και εργατών διάρκειας ενός μηνός περίπου, οφείλεται κυρίως στην σημαντική μείωση των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, των εσόδων δεξαμενών - προσόρμισης και των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρησης της ΣΕΠ κατά 18,2%, 22,9% και 4,1% ή κατά 1,3 εκατ. και 1,2 εκατ. και 0,8 εκατ. περίπου, αντίστοιχα.
Η παραπάνω μείωση αντισταθμίστηκε από την αύξηση των εσόδων στον τομέα ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας κατά 7,4% και 9,6% ή 0,3 εκατ. και 0,4 εκατ. περίπου αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα από τη διακίνηση αυτοκινήτων κυμάνθηκαν περίπου στα περυσινά επίπεδα.  
Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα από την προβλήτα Ι έφτασαν τα 5,62 εκατ., από την ακτοπλοΐα τα 4,64 εκατ., από το car terminal τα 5,63 εκατ., από την κρουαζιέρα τα 4,6 εκατ. και από την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ τα 19,5 εκατ.


Φ. Φωτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας