Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοκινητόδρομοι: Μεγάλη η συμβολή τους στην ανάπτυξη λέει ο Χρυσοχοϊδης

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δικαιολόγησε την διαμαρτυρία του κόσμου για τα διόδια σημειώνοντας πως «Το κόστος μετακίνησης, όχι τα διόδια, είναι στην Ελλάδα ακριβό. Πρόκειται για σκληρή συνέπεια του παρελθόντος. Το κόστος των αυτοκινητοδρόμων έχει συμφωνηθεί από το 2007. Οταν τα έργα κατέρρευσαν το 2011, έγιναν νέες, σκληρές διαπραγματεύσεις. Επιτύχαμε να ξαναρχίσουν τα έργα, δηλαδή 34 τράπεζες να τα ξαναχρηματοδοτήσουν. Το κόστος κατασκευής είτε θα το πλήρωναν οι χρήστες των δρόμων είτε οριζόντια και άδικα όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμη και όσοι δεν χρησιμοποιούν τους δρόμους. Όσοι λοιπόν λένε «να πληρώσει το κράτος», δεν καταλαβαίνουν ή κοροϊδεύουν» δήλωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι τα διόδια πάνε στη συντήρηση και κατασκευή των δρόμων, στην ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων. «Αυτά τα έργα έπρεπε με κάθε κόστος να επαναρχίσουν. Διότι θα συμβάλουν στην επιθυμητή εκκίνηση για ανάπτυξη» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι 100 επιχειρήσεις δουλεύουν στη Θεσσαλία με τα έργα στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα, ενώ 1.200 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν ήδη εκεί.

«Για όσους περνούν κάθε μέρα, οι εκπτώσεις είναι έως και 50%. Για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού δεν υπάρχει αύξηση. Είναι η πρώτη φορά που το μέτρο για τα διόδια δεν είναι οριζόντιο και κοινωνικά άδικο. Δεν παίρνουμε από συνταξιούχους και άνεργους. Είναι επένδυση ανάπτυξης» δήλωσε.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας της «Ελιάς» στην Ελλάδα, ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, με στόχο να μην κυριαρχήσει ο «συγκυριακός διπολισμός».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν, αδιαμφισβήτητα, κύριος εκφραστής της δημοκρατικής παράταξης. Έχει συρρικνωθεί. Δεν είναι εύκολο να συνεχίσει σαν να μην τρέχει τίποτα. Βασικό ζητούμενο είναι να δει όλους όσοι έχουν κοινές αρχές και βάσεις και μπορούν μαζί να συνθέσουν την παράταξη» είπε.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη, επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ ευρωεκλογές είναι να καταγράψει «αξιοπρεπές ποσοστό», ωστόσο ο ίδιος αποσυνδέει το αποτέλεσμά τους από πιθανές εθνικές εκλογές. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να μην στηρίξουν την Χρυσή Αυγή.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι: «ο ευρωσκεπτικισμός είναι πολλές φορές δικαιολογημένος, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί σε άρνηση της Ευρώπης ως πεδίου διεκδίκησης αλλαγών, προόδου και προοπτικής για τους λαούς της».

Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/23790-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας