Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Στην απανθρακοποίηση των οδικών μεταφορών στοχεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στην απανθρακοποίηση των οδικών μεταφορών , σε παγκόσμια κλίμακα , στοχεύει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Miguel Arias Cañete, ο οποίος βρέθηκε ως ομιλητής σε συνέδριο με βασική θεματική τη ρύθμιση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Επίτροπος στους παρευρισκόμενους:
«Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχουμε πράξει μέχρι στιγμής.
Η ρύθμιση των εκπομπών CO2 σε επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά ήταν μια επιτυχία. Πλέον οι κατασκευαστές τολμούν και καινοτομούν και τα οχήματα στου δρόμους είναι πιο καθαρά και πιο πράσινα.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας.
Για να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ σε υψηλά επίπεδα στο μέλλον, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε φιλόδοξοι.
Οφείλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα όσον αφορά στη ρύθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα.
Αυτός είναι και ο λόγος που θα ξεκινήσουμε εκτενής διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
Πρόθεσή μου είναι, το προσεχές καλοκαίρι, να διοργανωθεί διάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου, ώστε να συνεργαστούμε για την απανθρακοποίηση των οδικών μεταφορών. Αυτό θα γίνει σε αγαστή συνεργασία με τους Επιτρόπους αρμόδιους σε θέματα μεταφορών και βιομηχανίας (βλέπε Bulc και Bieńkowska)».
Βάσω Βεγιάζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας