Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ο γ.γ. Υποδομών

Τα μεγάλα έργα υποδομών, με πιο σημαντικό εκείνο της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο – Ιωάννινα), βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες στην περιφέρεια Ηπείρου.
Ο στόχος παράδοσης του έργου «Ιόνια Οδός» το Μάρτιο του 2017 είναι εθνικός, τόνισε ο κ. Δέδες και επισήμανε πως, αν η πατρίδα μας, δεν καταφέρει να τον εκπληρώσει, θα αναγκαστεί να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και να πληρώσει πρόστιμα, σε σχέση με την καθυστέρηση του έργου.
Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε στη συνέχεια την αναγκαιότητα συσπείρωσης και κινητοποίησης όλων των δυνάμεων, τόσο της κατασκευαστικής κοινοπραξίας όσο και των υπηρεσιών του υπουργείου, αλλά και της Περιφέρειας για την επίτευξη του στόχου.
Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το έργο, μετά την εικόνα που αποκόμισε από τη σύσκεψη στην περιφέρεια και παρέθεσε κάποια χρονοδιαγράμματα που αφορούν τη σταδιακή παράδοση του έργου.
Ειδικότερα ανέφερε ότι «ήδη υπάρχουν και δύο ενδιάμεσοι χρονικοί ορίζοντες. Αρκετά χιλιόμετρα δρόμου, από τον Κουβαρά μέχρι την Αμφιλοχία, παρακάμπτοντας την ίδια την Αμφιλοχία, θα παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ το κομμάτι Ιωάννινα-Άρτα θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί μέχρι τέλος της χρονιάς.»
» Είμαστε και εγώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες απόλυτα ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς που έχουν επιτευχθεί σήμερα στα εργοτάξια, αλλά και από την ποιότητα του κατασκευαστικού έργου.
Γιατί, εκτός από το να παραδώσουμε το έργο, πρέπει να είμαστε βέβαιοι, και αυτό διασφαλίζεται, ότι θα είναι τεχνικά άρτιο και άριστο από άποψη τεχνικής ασφάλειας».
Στη σύσκεψη με το γενικό γραμματέα Υποδομών συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δημάρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ο βουλευτή Ιωαννίνων Ιωάννη Στέφος, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Δημήτριος Σιώλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.
Πέραν της συζήτησης που αφορούσε την πρόοδο των εργασιών της Ιόνιας Οδού σε συνδυασμό με τις εκκρεμότητες των απαλλοτριώσεων, τέθηκαν ζητήματα όπως η κατασκευή των οδικών συνδέσεών της με Πρέβεζα-Άκτιο και Κακαβιά, οι κόμβοι και τα διόδια της Εγνατίας Οδού, η ολοκλήρωση του Ε65, τα έργα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και η προοπτική εγκατάστασης συστήματος τυφλής προσγείωσης και ο παραλιακός άξονας Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.
Επίσης, συζητήθηκαν οι αποκαταστάσεις ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στο πλαίσιο των οποίων έγινε ενημέρωση από τον περιφερειάρχη για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την Γέφυρα της Πλάκας.
Στο 68,62% η κατασκευή στα τέλη Ιανουαρίου
Στο 68,62% έφθασε, στα τέλη Ιανουαρίου, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα).
Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Αρτας.
Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητόδρομου, θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας