Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Προς άρση παρεξηγήσεων: Άλλο το πολυνομοσχέδιο, άλλο το ν/σ του υπ. Μεταφορών

Έπειτα από επικοινωνία με το υπουργείο Μεταφορών, στέλεχος ξεκαθάρισε ότι είναι άλλο το πολυνομοσχέδιο “Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας”, το οποίο θα έχει ψηφιστεί έως την Κυριακή και άλλο το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων», το οποίο θα κατατεθεί ως ξεχωριστό νομοσχέδιο.
Ωστόσο, δημιουργήθηκε σύγχυση, γιατί και τα 2 νομοσχέδια περιέχουν άρθρα για τα ταξί, τα φορτηγά, τα τουριστικά λεωφορεία, τον σιδηρόδρομο, κ.α. 
Το πολυνομοσχέδιο (επισυνάπτεται εδώ), στην σελίδα 63 αναφέρεται στην άρση εμποδίων στις τουριστικές μεταφορές, οι οποίες έχουν επίδραση στον κλάδο των ταξί, στις σελίδες 92 – 101 περιέχονται διατάξεις για τα σιδηροδρομικά ακίνητα και τη ΓΑΙΑΟΣΕ και στην σελίδα 71 στα φορτηγά.  

1 σχόλιο:

  1. «Τα έχουν πάρει» στο υπουργείο Μεταφορών με τον Κωστή Χατζηδάκη

    Τόσο από το επιτελείο του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσο και από το επιτελείο του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου «βγαίνει προς τα έξω» έντονη δυσφορία για τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

    Η δυσφορία έχει να κάνει γύρω από διατάξεις του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» και ειδικότερα σε διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ενέταξε άρθρα για τα ταξί και τα φορτηγά.

    Γι΄αυτό το λόγο, ο υπουργός έκανε λόγο για «προτάσεις του ΟΟΣΑ και όχι του υπουργείου Μεταφορών», ενώ σύμβουλοι του υφυπουργού έλεγαν «το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη δεν πέρασε ποτέ από εμάς, δεν το είδαμε ποτέ».

    Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος είχε δηλώσει, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας είναι «γωνιακό μαγαζάκι», το οποίο δέχεται αιτήματα ιδιωτικών φορέων.

    Πάντως, τα φορτηγά αντιδρούν, πέρα από διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και σε διατάξεις του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων» του υπουργείου Μεταφορών.

    Πηγή: http://metaforespress.gr/o-ypogeios/item/7115-ta-exoun-parei-sto-ypourgeio-metaforon-me-ton-kosti-xatzidaki.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας