Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα ναυτιλιακή συμμαχία: Ocean 3 από τις CMA-CGM, China Shipping και UASC

Τεκτονικές ανακατατάξεις στους ναυτιλιακούς liners. Μετά τη δημιουργία της 2M, δηλαδή της σύμπραξης της δανικής Maersk και της ελβετο-ιταλικής MSC, η γαλλική CMA-CGM δημιούργησε την Ocean Three, μαζί με την κινεζική China Shipping και την αραβική United Arab Shipping Co.

Επί του παρόντος, η συμφωνία υπογράφτηκε για τις περιοχές Ασίας - Βόρειας Ευρώπης, Ασίας-Μεσογείου και για υπερωκεάνια δρομολόγια. ενώ “οι συμφωνίες για το διατλαντικό εμπόριο είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα ανακοινωθούν σύντομα”, όπως αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με τα, έως τώρα, στοιχεία η Ocean 3 θα προσφέρει τέσσερις εβδομαδιαίες υπηρεσίες μεταξύ Ασίας και Βόρειας Ευρώπης, τέσσερις μεταξύ Ασίας - Μεσογείου και επτά μεταξύ της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

Η CMA CGM υποστήριξε ότι η συμμαχία θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους και θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ναυτιλίας των ΗΠΑ.

Οι εταίροι δήλωσαν ότι θα έχουν ένα εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 20% των υπηρεσιών μεταξύ Ασίας-Ευρώπης και 13% στα υπερωκεάνια.

Πηγή: http://www.metaforespress.gr/naftilia/item/8757-nea-naftiliaki-symmaxia-ocean-3-apoteloymeni-apo-cma-cgm-china-shipping-uasc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας